Weekendnieuws: dit gebeurde afgelopen weekend in Helmond – indebuurt Helmond – indebuurt

Juf Daisy Mertens van basisschool De Vuurvogel in Helmond is net niet de beste leerkracht van de wereld geworden. De prijs ging naar Peter Tabichi uit Kenia. Hij kreeg in Dubai de Global Teacher Prize uitgereikt.

Juf Daisy uit Venray (31) was een van de tien finalisten. Ze werd gekozen uit meer dan 10.000 nominaties en inzendingen uit 179 landen van over de hele wereld.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De prijs is een bedrag van 1 miljoen dollar (880.000 euro). Daisy wilde dat geld besteden aan een bijzonder onderwijsproject. Samen met prinses Laurentien was ze bezig kinderen meer te betrekken bij het onderwijs.

Juf Daisy niet de beste juf ter wereld, titel gaat naar Keniaan

De Global Teacher Prize wordt georganiseerd door de Varkey Foundation, die zich wereldwijd inzet voor goed onderwijs. 

Vandaag werd de prijs voor de vijfde keer uitgereikt. In 2016 was Daisy Mertens al eens de beste onderwijzer van Nederland in de categorie primair onderwijs.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9940. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ed.nl te lezen.