Remy heeft nu zijn eigen verblijf op Hoenderdaell

Het leeuwtje dat een maand geleden werd achtergelaten in een weiland in het Utrechtse Tienhoven en vervolgens bij Stichting Leeuw op Landgoed Hoenderdaell is opgevangen, groeit zo goed dat het inmiddels sterk genoeg is om naar een eigen verblijf te verhuizen.

Dat meldt Stichting Leeuw op Facebook bij een video van Remy, die als kool groeit en lekker eigenwijs en speels is. Woensdag verkast hij naar zijn nieuwe onderkomen, zo valt te lezen in het bericht. Zijn quarantaine periode is dan klaar en hij heeft alle benodigde entingen gehad.

ANNA PAULOWNA – Remy zit sinds vandaag in zijn nieuwe verblijf bij Stichting Leeuw in Anna Paulowna. Het leeuwtje werd vorige maand in een Utrechts weiland gevonden, waar het wilde dier was achtergelaten door een nog altijd onbekende eigenaar.

Na een aantal weken in quarantaine mocht hij dan eindelijk naar zijn nieuwe plek. Zijn verzorgers zijn al een paar dagen geleden begonnen met een zogenaamde krattraining. Dat betekent dat het leeuwtje van zijn quarantaineverblijf uit eigen beweging in een reisbench moet gaan lopen, een beetje aangespoord door wat lekkers dat daarin is klaargelegd. 

“De voorbereiding is nodig”, legt dierverzorgster Daphne Pels uit, “want het is toch een beestje dat je niet zomaar aan z’n reisriempje meeneemt.”

Uiteindelijk verliep de hele operatie precies zoals gehoopt. Remy werkte keurig mee en zat binnen een mum van tijd in zijn bench, klaar om vervoerd te worden.

Nieuwe omgeving Bezoekers van Landgoed Hoenderdaell zullen nog wel even geduld moeten hebben voordat ze het welpje kunnen zien. Remy zal eerst rustig aan zijn nieuwe omgeving mogen wennen. Een nieuwe omgeving met allerlei nieuwe geuren, want rondom zitten natuurlijk andere leeuwen en tijgers. Maar met een paar weken, zo is de verwachting, zal Remy lekker naar buiten mogen. 

09NovalldayalldayWeekmarkt Wognum(De hele dag: Vrijdag) Winkelcentrum De Boogerd, Wognum Event Type :Weekmarkt

Elke vrijdag staat er een aantal marktkramen bij het winkelcentrum De Boogerd. Op Hemelvaartsdag is er altijd een jaarmarkt.

Elke vrijdag staat er een aantal marktkramen bij het winkelcentrum De Boogerd. Op Hemelvaartsdag is er altijd een jaarmarkt.

09Nov19:3023:00George van Houts en Sjaak Bral in Theaterkerk Wadway19:30 – 23:00 Theaterkerk Wadway, Wadway 30, 1715 GX SpanbroekEvent Type :Theater

WADWAY – Op vrijdag 9 november komt George van Houts met zijn voorstelling Kom PloTT naar theaterkerk Wadway. Een theatercollege over de moeder van al veranderingen en opgelopen spanningen: 9/11

WADWAY – Op vrijdag 9 november komt George van Houts met zijn voorstelling Kom PloTT naar theaterkerk Wadway. Een theatercollege over de moeder van al veranderingen en opgelopen spanningen: 9/11 Amerika. Op zaterdag 10 november presenteert cabaretier Sjaak Bral zijn nieuwjaarconference Vaarwel 2018. De wereld is in rep, maar wie neemt het roer? Meer info www.theaterkerkwadway.nl 

Na het avontuur van 75 theatercolleges van Kom Plot, met zon 10.000 verbijsterde collegegangers, vraagt dit initiatief om een vervolg. Met als ironisch extra: een aantal complotten uit de jongste geschiedenis die achteraf wel degelijk waarheid zijn gebleken… Wederom een theatercollege waarbij je kin op je borst zakt van verbazing over de krochten en kronkelingen van de menselijke geest.

Sjaak Bral is de enige cabaretier die al eenentwintig jaar in zn eentje een oudejaarsconference naar de theaters brengt. Non-stop. Altijd actueel. Vlammend en vertederend. Met bravoure en humor. Ook het jaar 2018 wordt vakkundig gefileerd en, overgoten met de gulle lach, opgediend. Zie ook www.sjaakbral.nl 

10Nov09:0012:00Inventarisatie in het Streekbos09:00 – 12:00 Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a 1611 BN BovenkarspelEvent Type :Flora & Fauna

BOVENKARSPEL – Elke 2e zaterdagochtend in de maand kunnen volwassen deelnemers, die actief willen meekijken om de soorten in het Streekbos in kaart te brengen, meelopen op onze inventarisatietocht door

BOVENKARSPEL – Elke 2e zaterdagochtend in de maand kunnen volwassen deelnemers, die actief willen meekijken om de soorten in het Streekbos in kaart te brengen, meelopen op onze inventarisatietocht door het Streekbos.

We verzamelen om 9.00 uur in het Streekbos Paviljoen voor een korte of lange wandeling. Meestal zijn we rond 12.00 uur weer terug. Er is aandacht voor wat zich voordoet of waar de belangstelling naar uit gaat.

Doel: verdieping van eigen kennis en het beschikbaar maken van resultaten voor bezoekers en IVN-gidsen.

10Nov10:0015:30Bazaar in en voor kerk Hoogwoud10:00 – 15:30 Protestantse kerk Hoogwoud, RadboudstraatEvent Type :Braderieën

HOOGWOUD – De jaarlijkse bazaar in de protestantse kerk in Hoogwoud (Radboudstraat) heeft langzamerhand een bijzondere naam gekregen. Zaterdag 10 november is het weer zover. Iedereen is van harte welkom

HOOGWOUD – De jaarlijkse bazaar in de protestantse kerk in Hoogwoud (Radboudstraat) heeft langzamerhand een bijzondere naam gekregen. Zaterdag 10 november is het weer zover. Iedereen is van harte welkom tussen 10.00 uur en 15.30 uur.

Mensen die spullen beschikbaar willen stellen, zoals servies, bestek, potten en pannen, boeken, puzzels, kinderspeelgoed, tuinspullen et cetera, kunnen die op donderdag 8 november bij de kerk inleveren. Dat is mogelijk van 14.00 tot 16.00 uur en van 19.00 uur tot 20.30 uur.

Als men niet in staat is om zelf artikelen af te leveren, kan men voor ophalen contact zoeken met P. Verhoeff  (tel. 0226-451517) of J. Wiggers  (tel. 0226-352433).

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via redactie@medemblikactueel.nl, dan verwijderen wij deze informatie.