Hoofdkantoor TVM verzekeringen blijft in Hoogeveen – RTV Focus Zwolle

Hoofdkantoor TVM verzekeringen blijft in Hoogeveen - RTV Focus Zwolle
Hoofdkantoor TVM blijft in Hoogeveen
Voor TVM is het van cruciaal belang dat het in de toekomst meer universitair of hbo-geschoolde medewerkers aan kan trekken.

Het huidige pand aan de Van Limburg Stirumstraat voldoet niet meer aan de eisen. TVM wil daarom verhuizen en een gang naar Zwolle was een serieuze mogelijkheid. De verhuizing zal nu dus binnen Hoogeveen plaatsvinden. Het bedrijf heeft een optie op een stuk grond nabij het station van Hoogeveen.

Medewerkers reageren opgelucht op het besluit van hun werkgever om in Hoogeveen te blijven. Ze zijn blij dat er een einde is gekomen aan een lange periode van onzekerheid. Bij TVM werken zon 470 mensen.

Voor de verzekeraar was de samenstelling van het personeel en hun woonplaatsen een belangrijke afweging. De verhuizing zou voor TVM een risico met zich meebrengen dat personeel zou vertrekken.

Het is geweldig voor Hoogeveen en de regio dat TVM ervoor heeft gekozen om in Drenthe te blijven.Gedeputeerde Henk Brink

Burgemeester Karel Loohuis is blij dat TVM blijft. "Het is fantastisch nieuws dat TVM in Hoogeveen blijft", laat Loohuis weten. "De komende tijd gaan we hard aan de slag om de mogelijkheden van een verhuizing van TVM naar de nieuwe locatie bij het station nader te onderzoeken. TVM en Hoogeveen horen bij elkaar en wij zijn blij dat dit zo blijft."

Gedeputeerde Henk Brink geeft ook aan te willen helpen onderzoeken of de nieuwe locatie geschikt is. "Het is geweldig voor Hoogeveen en de regio dat een groot bedrijf als TVM ervoor heeft gekozen om in Drenthe te blijven. Samen met de verzekeraar, kennisinstellingen, ondernemers en de gemeente gaan wij de komende tijd werken aan een omgeving die bijdraagt aan toekomstbestendige werkgelegenheid door in te spelen op de digitale transitie."

TVM verzekeringen is in 1962 in Rijswijk opgericht als coöperatie door een aantal vervoerders. TVM zit sinds 1973 in Hoogeveen. De transportondernemers besloten tot de oprichting van een eigen verzekering, omdat andere verzekeringsmaatschappijen de transportsector links lieten liggen.

HOOGEVEEN – Het hoofdkantoor van TVM verzekeringen blijft gevestigd in Hoogeveen. Vandaag zijn alle medewerkers en andere belangrijke stakeholders door de directie geïnformeerd over de keuze voor Hoogeveen. Behalve Hoogeveen was eerder ook Zwolle als vestigingsplaats in beeld, onder andere vanwege een iets centralere ligging in het land en de aanwezigheid van HBO-opleidingen. De directie heeft na een zorgvuldig proces echter de voorkeur gegeven aan Hoogeveen.

Een zwaarwegend argument is de aangekondigde komst van een IT-hub van de Rijksuniversiteit Groningen naar Hoogeveen, een ontwikkeling die mogelijk is gemaakt door de welwillende inspanningen van de provincie Drenthe en de gemeente Hoogeveen. Voor TVM, een groeiende organisatie met circa 500 medewerkers en een premieomzet van 325 miljoen euro, is het van cruciaal belang dat het in de toekomst meer universitair en HBO-geschoolde medewerkers kan aantrekken.

Een andere afweging heeft betrekking op de samenstelling en woonplaatsen van het huidige personeelsbestand. TVM is een organisatie met loyale medewerkers die specifieke kennis van de logistiek- en transportbranche in huis hebben. De groei van TVM is voor een belangrijk deel aan hen te danken, zo meent de directie. Een verhuizing zou het risico met zich meebrengen dat een deel van deze medewerkers zou vertrekken door de toename van reistijd.

Met de komst van de IT-hub van de Rijksuniversiteit Groningen enerzijds en het behoud van de huidige betrokken medewerkers anderzijds, krijgt TVM het beste van twee werelden.

TVM heeft een optie gekregen op een grondlocatie, nabij het station in Hoogeveen. Ook met het oog op toekomstige mobiliteit is deze locatie voor TVM interessant. Dit scenario zal de komende periode nader worden onderzocht en uitgewerkt, naast het scenario van aanpassing van de huidige locatie.

Arjan Bos, CEO van TVM verzekeringen: "Het is voor alle partijen, onze medewerkers voorop, belangrijk en fijn dat er nu duidelijkheid bestaat over de toekomstige huisvesting van TVM. We hebben een zorgvuldig proces doorlopen en alle belangen meegewogen in onze besluitvorming. De keuze voor Hoogeveen is gericht op de toekomst en gebaseerd op het verleden. Immers, hier zijn we groot geworden, dat hebben we voor een belangrijk deel aan onze huidige medewerkers te danken.”

"Bij een eventuele verhuizing naar Zwolle realiseerden we ons dat we ook veel zouden achterlaten. In Hoogeveen en Drenthe is TVM een van de grotere werkgevers met een sterk imago en netwerk. De komst van een IT-hub van de Rijksuniversiteit Groningen biedt ons nieuwe perspectieven. We danken de gemeente Hoogeveen en de provincie Drenthe voor hun medewerking en hun inspanningen tijdens het proces van de voorbije maanden. We kijken uit naar een vruchtbare voortzetting van onze samenwerking in de komende jaren.”

Karel Loohuis, burgemeester Hoogeveen: “Het is fantastisch nieuws dat TVM in Hoogeveen blijft. Samen met de provincie en de directie van TVM hebben we er alles aan gedaan om dit te realiseren. De komende tijd gaan we hard aan de slag om de mogelijkheden van een verhuizing van TVM naar de nieuwe locatie bij het station nader te onderzoeken. Ook gaan we bouwen aan de IT-hub om zorg te dragen voor goed gekwalificeerd personeel. TVM en Hoogeveen horen bij elkaar en wij zijn blij dat dit zo blijft.”

Henk Brink, gedeputeerde provincie Drenthe: “Het is geweldig voor Hoogeveen en de regio dat een groot bedrijf als TVM ervoor heeft gekozen om in Drenthe te blijven. Samen met TVM, kennisinstellingen, ondernemers en de gemeente gaan wij de komende tijd werken aan een omgeving die bijdraagt aan toekomstbestendige werkgelegenheid door in te spelen op de digitale transitie. Hiervoor wordt onder andere een IT-hub ontwikkeld als plek waarin business, kennis, innovatie, talent en technologie samenkomen.”

23-jarige Moldaviër leeft al sinds oktober in vrachtwagen 05-12-2019 | Buitenland BERG – De Duitse politie controleerde woensdagmiddag 4 december een Deense vrachtwagen. Uit controle… Nieuwe Volvo FM420 voor SimmereN 05-12-2019 | Nieuw Materieel GRONINGEN – Chauffeur Kees Zuidema van SimmereN Schroot in Groningen kreeg na 18 jaar een nieuwe Vol… Renault Trucks lanceert 2020-versies van D en D Wide 05-12-2019 | Bedrijfsnieuws BEESD – Renault Trucks introduceert de 2020-versies van zijn distributietrucks. De Renault Trucks D …

Fotos Simon Loos van Straalen de Vries. DEKKER PORTENA HESSING A.C.van BEEK Stuur uw fotos naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Geen vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport tot de middag 05-12-2019 | Burgerluchtvaart EINDHOVEN – Het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport ligt donderdag tot 12.00 uur stil als gev… Matroos schiet collegas neer op Pearl Harbor 05-12-2019 | Buitenland HONOLULU – Een Amerikaanse matroos heeft op marinebasis Pearl Harbor op Hawaï twee mensen doodg… Vluchten vertraagd op Schiphol vanwege dichte mist 05-12-2019 | Burgerluchtvaart SCHIPHOL – Op luchthaven Schiphol zijn meerdere vluchten vertraagd als gevolg van de dichte mis…

Spoorbrug Zaltbommel weer open na aanvaring 05-12-2019 | Aanvaringen ZALTBOMMEL – De spoorbrug over de Waal bij Zaltbommel is donderdagochtend rond 06.00 uur weer i… Nog steeds geen vluchten Eindhoven Airport door mist 05-12-2019 | Algemeen EINDHOVEN – Het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport ligt donderdagochtend nog steeds sti… Breewel Logistiek neemt Belgische FTO over 04-12-2019 | Bedrijfsovernames en fusies MIJDRECHT – Breewel Logistiek BV specialiseert zich als familiebedrijf al 75 jaar in de distributie …

Baas Garuda Indonesia ontslagen vanwege illegale vracht 05-12-2019 | Algemeen JAKARTA – De topman van het Indonesische Garuda Indonesia is afgezet, …