Gezocht: Nachtburgemeester van Hoorn

Gezocht: Nachtburgemeester van Hoorn
D66 Hoorn zoekt nachtburgemeester
HOORN – D66 Hoorn wil vanuit de gemeente een Hoornse lerarenbeurs ter beschikking stellen voor leraren in Hoorn. De Hoornse Lerarenbeurs ondersteunt leraren die alleen, of gezamenlijk, een goed initiatief willen uitvoeren dat bijdraagt aan de ontwikkeling van hun onderwijs en hun eigen professionaliteit. Het voorstel is door de partij gelanceerd nadat het in dezelfde week een onderwijsavond organiseerde op het SG Newton.

Goed onderwijs begint met goede leraren. D66 Hoorn ziet dat goed onderwijs onder druk staat en wil daarom vanuit de gemeente leraren in Hoorn ondersteunen in hun kerntaak als leerkracht. Met deze lerarenbeurs kunnen individuele leraren of lerarenteams zich bijvoorbeeld nog beter richten op het ontwikkelen en vernieuwen van de lessen, onderzoeks- en innovatieprojecten starten of een leergemeenschap/uitwisselingsprogramma opzetten. Zittende leraren extra steuntje in rug biedenLeraren weten zelf heel goed wat wel en wat niet werkt. En met de Hoornse lerarenbeurs kunnen leraren zelf bepalen hoe ze direct het onderwijs verder willen professionaliseren, aldus Tim Peschke, kandidaat raadslid D66 en zelf werkzaam in het onderwijs. Ik hoop dat docenten daarna de opgedane kennis met elkaar delen en ervaringen uitwisselen. Mijn doel is uiteindelijk om de zittende leraren een extra steuntje in de rug te bieden. We hebben ze namelijk nu en in de komende jaren nog hard nodig. Met het voorstel van een Hoornse lerarenbeurs versterkt de gemeente Hoorn het onderwijs en besteedt concreet aandacht aan de verbetering van de onderwijskwaliteit door gerichte onderwijsontwikkeling en scholing mogelijk te maken bovenop de bestaande mogelijkheden van de CAOs van het onderwijs. Er bestaat ook een landelijke lerarenbeurs, maar daar kunnen alleen bachelors en masters mee gevolgd worden. Met de voorgestelde Hoornse variant is het ook mogelijk om ontwikkelingsruimte te creëren en cursussen of professionaliseringstrajecten te volgen.foto van Tim Peschke, actief tijdens de D66 onderwijsavond op SG Newton afgelopen week.

HOORN – D66 Hoorn heeft een actie op touw gezet om de gemeente Hoorn aan een nachtburgemeester te helpen. Via een openbare verkiezing en bijbehorende website (www.nachtburgemeesterhoorn.nl) hoopt de partij via een poll, waarbij iedereen zichzelf of een ander kan nomineren, een officieuze nachtburgemeester aan te kunnen wijzen.

De titel nachtburgemeester is op de eerste plaats een eretitel. Je krijgt de sleutel van de stad om de nacht te openen en af te sluiten. Dat betekent ook dat er naar je geluisterd wordt als het over het Hoornse nachtleven gaat. Steden als Rotterdam, Amsterdam, Den-Haag en Nijmegen gingen Hoorn al voor en hebben al vele jaren zon nachtburgemeester. De bekendste nachtburgemeester is misschien wel Jules Deelder, die al in de jaren 70 de officieuze titel van nachtburgemeester in Rotterdam aangewezen kreeg, en daarmee de eerste was. Niek Heijne, kandidaat raadslid nr. 3 voor D66 Hoorn vertelt tegen WEEFF:”D66 vindt het belangrijk dat jongeren een stem krijgen in de Hoornse politiek. Op deze manier proberen wij, met een knipoog, twee dingen te bereiken; méér aandacht voor onze gezellige binnenstad en bijbehorende horeca en méér aandacht voor de stem van jongeren in de lokale politiek. Beslissingen voor de gemeente Hoorn zijn te belangrijk om slechts aan een handjevol ouderen in de raad over te laten.” Op de foto: D66 lijsttrekker Arwin Rood heeft afgelopen zaterdagnacht op de Roode Steen in Hoorn de aftrap gedaan van de Nachtburgemeester. De bijbehorende nachtburgemeestersketting en –hoed worden beschikbaar gesteld aan degene die wordt verkozen.


Hoorn at Twitter: