Carice van Houten grijpt naast Emmy Award; Cherry Jones wint – AD.nl

Carice van Houten grijpt naast Emmy Award; Cherry Jones wint - AD.nl
Carice van Houten grijpt naast Creative Emmy Award voor rol Game of Thrones
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Game of Thrones, met rollen voor onder anderen Van Houten en Michiel Huisman, won prijzen voor beste make-up en beste visuele effecten.

Jones werd in 2018 ook al genomineerd voor deze gastrol, maar won de prijs toen niet. Dit jaar was het wel raak. Naast Van Houten (Game Of Thrones) versloeg Jones in deze categorie Laverne Cox (Orange is the New Black), Jessica Lange (American Horror Story: Apocalypse), Phylicia Rashad (This Is Us) en Cicely Tyson (How To Get Away With Murder).

Geen Emmy award voor Carice van Houten

Chernobyl, de vijfdelige miniserie over de kernramp van 1986 in de gelijknamige plaats, won zeven Creative Arts Emmy Awards. Ook The Handmaids Tale viel in de prijzen: in de categorie waarvoor de 43-jarige van Houten was genomineerd, won de Amerikaanse actrice Cherry Jones voor haar rol als Holly Osborne in deze serie.

Het is Carice van Houten niet gelukt haar Emmy nominatie voor de beste gastactrice in een dramaserie te verzilveren. Van Houten zag de prijs naar de Amerikaanse Cherry Jones gaan voor haar rol als Holly Osborne in de serie The Handmaid's Tale. Dit meldt Variety.

Van Houten relativeert het mislopen van de Creative Arts Emmy op Twitter. “Soms win je, soms verlies je”, aldus de actrice over het niet winnen met haar rol als priesteres Melisandre van Asshai in Game of Thrones. “Ik had het beste haar en de mooiste jurk. Ik struikelde niet op het podium en ging niet over mijn nek. Win win.”

In 2009 won de actrice haar eerste Emmy als beste ondersteunende actrice in de serie 24. Ook sleepte ze meerdere Tony Awards in de wacht gedurende haar loopbaan.

De in juni 2018 overleden topkok en auteur Anthony Bourdain won postuum twee Creative Emmys voor het ten tijde van zijn zelfgekozen dood onafgemaakte reisprogramma Anthony Bourdain Parts Unknown.

De Creative Arts Emmy Awards worden beschouwd als een graadmeter voor de Emmy Awards, die op 22 september uitgereikt worden. Game of Thrones heeft, vier maanden na het verschijnen van de laatste aflevering, 32 Emmy-nominaties te pakken.

You win some, you loose some @iemmys I had the best hair @gdrgdrgdrhair and the best dress @TheVampiresWife , I didnt trip or puke on stage. Win win.