Federale politie blijft kampen met agententekort

Om verder te gaan naar onze website, hebben wij dus uw toestemming nodig om u een optimale surfervaring te geven. Klik daarom nu op Verder naar website.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina bezocht wordt, waar precies bezoekers de meeste tijd doorbrengen… Hierdoor zijn we in staat de structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor u. De statistieken en overige rapportages herleiden we niet naar personen.

Federale politie blijft kampen met agententekort (Brussel)

Ons doel is om bezoekers van onze website te voorzien van informatie die zo relevant mogelijk is voor hem of haar. Daarom proberen wij onze website zoveel mogelijk aan iedere bezoeker aan te passen. Dit doen we niet alleen via de inhoud van onze website, maar ook via de advertenties die worden getoond.

Het tekort aan agenten blijft aanslepen. Zo blijkt uit de cijfers die de minister van Binnenlandse Zaken voorlegde bijvoorbeeld dat de luchthavenpolitie van Zaventem nog altijd een kwart personeel te weinig heeft. Het FAST-team, dat gevluchte criminelen opspoort, draait op halve kracht, terwijl het binnenkort nog extra bevoegdheden krijgt. De Cel Vermiste Personen mist een derde van zijn personeel.

De content van onze website is grotendeels tot helemaal gratis. In ruil tonen we ook advertenties. Op deze manier kunnen we jou kosteloos laten genieten van boeiende artikels en/of interessante videos.

Een lichtpuntje: na drie jaren waarin het aantal leden van de federale politie was gedaald, is hun aantal in 2017 voor het eerst opnieuw gestegen. Daardoor waren er op 1 januari 2018 netto 204 politiemensen meer dan een jaar eerder. Bovendien is er geen personeelstekort bij de rekruteringscel van de federale politie.

Om deze gepersonaliseerde advertenties te kunnen leveren, proberen wij op basis van de websites die u bezoekt op het internet een beeld te krijgen van uw vermoedelijke interesses. Op basis van deze interesses passen we de inhoud op onze website aan voor verschillende groepen klanten. Zo kan u bijvoorbeeld op basis van uw surfgedrag opgenomen worden in een bepaalde categorie, zoals man, leeftijdscategorie 30 tot 45 jaar, getrouwd en kinderen, met een interesse in voetbal. Deze groep krijgt vervolgens uiteraard andere advertenties te zien dan het segment vrouw, leeftijdscategorie 20 tot 30 jaar, ongetrouwd en interesse in reizen.

Maar ondanks die kentering blijven de tekorten nijpend. De politievakbonden trokken al aan de alarmbel afgelopen zomer, omdat sommige agenten geen verlof meer kunnen opnemen terwijl ze ook zeer veel overuren hebben. Dat heeft, volgens de bonden, dan weer een negatieve impact op het aantal patrouilles en acties.

De verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens is, afhankelijk van de website die u bezoekt, één van de volgende entiteiten die deel uitmaken van de Belgische ondernemingsgroep De Persgroep NV:

De federale politie heeft 1.829 agenten te weinig, goed voor een tekort van 16,6 procent. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van cijfers die minister Jan Jambon (N-VA) aan de opvolgingscommissie rond de aanslagen van 22 maart heeft bezorgd.

U kan met het voorgestelde gebruik instemmen door hieronder op Verder naar website te klikken.

Minister Jambon herhaalde in Het Laatste Nieuws dat deze tekorten ‘door de vorige regeringen zijn gecreëerd’ en dat ‘je zoiets niet in enkele jaren oplost’. ‘Het is dus op de tanden bijten’, besloot hij.

U krijgt advertenties te zien, maar deze zijn niet afgestemd op uw profiel waardoor ze niet altijd relevant zullen zijn en ook regelmatiger zullen terugkomen.

De federale politie heeft bevel gekregen de opgesomde cases zo spoedig mogelijk ‘tot op het bot’ uit te zoeken.

U krijgt nog steeds algemene advertenties die afgestemd zijn op de content van de bezochte pagina. Zo zal u eerder sport gerelateerde advertenties tegenkomen op onze sportpaginas.

De federale politie heeft 1.829 agenten te weinig, goed voor een tekort van 16,6 procent. Heel wat diensten moeten een derde tot de helft van hun mankracht missen. Dat blijkt uit cijfers die binnenlandminister Jan Jambon (N-VA) bezorgde aan de opvolgingscommissie rond de aanslagen van 22 maart, schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.

Volledige toegang tot de website, makkelijk delen met uw netwerk én reclame op maat met een minimum aan herhaling.

De luchthavenpolitie in Zaventem heeft 2,5 jaar na de aanslagen nog altijd een kwart personeel te weinig. Het FAST-team, dat gevluchte criminelen opspoort, draait op halve kracht, terwijl het binnenkort nog extra bevoegdheden krijgt. De Cel Vermiste Personen mist een derde van zijn personeel.

De federale politie heeft 1.829 agenten te weinig, goed voor een tekort van 16,6 procent. Heel wat diensten moeten een derde tot de helft van hun mankracht missen.

Na drie jaren waarin het aantal leden van de federale politie was gedaald, is hun aantal in 2017 voor het eerst opnieuw gestegen. Daardoor waren er op 1 januari 2018 netto 204 politiemensen meer dan een jaar eerder. Maar ondanks die kentering blijven de tekorten bij heel wat diensten enorm.

Na drie jaar waarin het aantal leden van de federale politie was gedaald, is hun aantal in 2017 voor het eerst opnieuw gestegen. Daardoor waren er op 1 januari 2018 netto 204 politiemensen meer dan een jaar eerder, schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.

Zo goed als geen enkele dienst draait op de voorziene bezetting. Op één uitzondering na: de dienst voor middelenbeheer en informatie DGR, waaronder – ironisch genoeg – ook de rekruteringscel valt.

Maar ondanks die kentering blijven de tekorten bij heel wat diensten enorm. Dat blijkt uit cijfers die minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) bezorgde aan de opvolgingscommissie rond de aanslagen van 22 maart.

Binnenlandminister Jambon werkt eraan, belooft hij. De tekorten zijn door vorige regeringen gecreëerd, zegt zijn kabinet.

De federale politie heeft nog altijd 1.829 agenten te kort. Zo goed als geen enkele dienst draait daardoor op de voorziene bezetting. Op één uitzondering na: de dienst voor middelenbeheer en informatie DGR, waaronder – ironisch genoeg – ook de rekruteringscel valt.

De luchthavenpolitie in Zaventem heeft 2,5 jaar na de aanslagen nog altijd een kwart personeel te weinig. Het FAST-team, dat gevluchte criminelen opspoort, draait op halve kracht, terwijl het binnenkort nog extra bevoegdheden krijgt. De Cel Vermiste Personen mist een derde van zijn personeel.

Joery Dehaes, vakbondsman van het ACV, wijst erop dat Jambon belooft jaarlijks 1.400 politieagenten aan te werven maar dat dat er dit jaar maar 800 zijn. Het is alsof de politiek de federale politie op een zelfmoordmissie stuurt om daarna bepaalde afdelingen te kunnen privatiseren.

Minister Jambon beweert te werken aan een inhaalbeweging. De tekorten zijn door vorige regeringen gecreëerd, zegt zijn kabinet.