Kamper Wim Duitman (29) op topplek 2 kandidatenlijst CDA Overijssel

Met een tweede plek is de 29-jarige Kampenaar Wim Duitman de hoogst geplaatste nieuwkomer op de kieslijst van het CDA voor de Provinciale Staten verkiezingen in 2019. Vml. agrariër Henk Selles, tevens actief bij de Gebiedscooperatie IJsseldelta, staat op dezelfde lijst op plek 18. De lijst is donderdagavond 22 november in Wierden definitief vastgesteld door alle lokale afdelingen en leden van het CDA Overijssel. Tevens is het verkiezingsprogramma tijdens deze vergadering vastgesteld.

Duitman is vanzelfsprekend blij met zijn plek: Fantastisch en een eer om direct na lijsttrekker en gedeputeerde Eddy van Hijum op de lijst te staan. Ik ben er trots op dat de leden en afdelingen hun steun en vertrouwen in mijn kandidatuur hebben uitgesproken. Dit geeft energie om met een mooi team een goede campagne neer te zetten en om mij na de verkiezingen in te zetten voor onze prachtige provincie.

Lijsttrekker Eddy van Hijum was al eerder gekozen. Hij wordt vergezeld door een enthousiast team, afkomstig uit de gehele provincie Overijssel. Op nummer 2 staat nieuwkomer Wim Duitman (29 jaar) uit Kampen. Hij is voorzitter van het CDJA IJsseldelta en bestuurslid van het landelijke CDJA. Jerry Blekkenhorst (33 jaar) ondernemer uit de gemeente Twenterand staat op plek 6 en is de andere nieuwkomer in de top 10. Op plek 11 tot en met 15 staan ook nieuwe gezichten. Klaas de Lange uit de gemeente Steenwijkerland op 11, Marieke Blom uit Almelo op 12, Jacob Spiker uit Staphorst op 13, Karin van der Toorn uit Olst Wijhe staat op 14 en Douwe Prinsse uit Hardenberg op 15.

Op de vraag waar hij zich in de Provinciale Staten voor in gaat zetten is Duitman helder: Ik ben jongerenkandidaat en wil dus het geluid van mijn generatie laten horen, daarnaast ga ik mij volledig inzetten voor onze regio, de kop van Overijssel. Ik ben dan ook blij dat we in het verkiezingsprogramma themas die in Kampen en onze regio spelen hebben opgenomen. Op initiatief van het CDA Kampen werd aan het Overijssels CDA program toegevoegd het initiatief om een Hanzemuseum in Kampen te verkennen in het kader van ons Hanzeverleden en de unieke vondst van de middeleeuwse IJsselkogge. Dit kan bijvoorbeeld door de samenwerking met het Rijksmuseum te vergroten in de vorm van een dependance.

Verduurzaming sportkantines, scholen èn dorpshuizen! In het Overijssel CDA program is veel aandacht voor de energietransitie en verduurzaming o.a. via een actieprogramma om scholen en sportkantines energieneutraal te maken. Dankzij amendementen van het CDA Kampen zijn daar ook dorps- en buurthuizen aan toegevoegd. Dorpshuizen behoren volgens het CDA Kampen bij het maatschappelijk vastgoed dat relevant is voor een vitaal platteland.

De kandidatenlijst van het CDA Overijssel voor de Provinciale Statenverkiezingen is door de leden vastgesteld.

De verkiezingen voor de Provinciale Staten vinden plaats op 20 maart 2019 en met twee Kampenaren op de lijst is Kampen goed vertegenwoordigd. We streven er uiteraard naar om gezamenlijk in de Provinciale Staten terecht te komen, zodat we de belangen voor onze regio optimaal kunnen vertegenwoordigen, als Duitman, Hiermee is er altijd een CDAer in de buurt.

UPDATE De kandidatenlijst van het CDA Overijssel voor de Provinciale Statenverkiezingen is door de leden vastgesteld. Lijsttrekker Eddy van Hijum is enthousiast over het team dat hij als lijsttrekker gaat aanvoeren tijdens de verkiezingen. “Dit is een mooie lijst met mensen die zich allemaal vol energie willen inzetten voor Overijssel. Ik voer met trots deze lijst aan die laat zien dat het CDA als volkspartij in de Overijsselse samenleving geworteld is. Alle regio’s zijn met deze lijst vertegenwoordigd. Daardoor houden we de lijnen kort en is er altijd een CDA’er in de buurt!.” Nieuwe gezichten Lijsttrekker Eddy van Hijum was al eerder gekozen. Hij wordt vergezeld door een enthousiast team, afkomstig uit de gehele provincie Overijssel. Op nummer 2 staat nieuwkomer Wim Duitman (29 jaar) uit Kampen. Hij is voorzitter van het CDJA IJsseldelta en bestuurslid van het landelijke CDJA. Jerry Blekkenhorst (33 jaar) ondernemer uit de gemeente Twenterand staat op plek 6 en is de andere nieuwkomer in de top 10. Op plek 11 tot en met 15 staan ook nieuwe gezichten. Klaas de Lange uit de gemeente Steenwijkerland op 11, Marieke Blom uit Almelo op 12, Jacob Spiker uit Staphorst op 13, Karin van der Toorn uit Olst Wijhe staat op 14 en Douwe Prinsse uit Hardenberg op 15. Ervaring Naast de nieuwkomers staan er ook bekende gezichten in de top 10 van de lijst die ook nu al Statenlid zijn. Op 3. Bouwien Rutten (Dinkelland), op 4. Ben Eshuis (Hof van Twente), op 5. Susan Faal (Rijssen-Holten), op 7. Jeroen Piksen (Hellendoorn), op 8. Bart van Moorsel (Deventer), op 9. Moniek Kleinsman (Ommen) en op 10. Henk Meulink (Hardenberg). Op 19. staat Margreet Bosma (Zwartsluis) en 23ste op de lijst staat Gert van Lente (Genemuiden). 1. Eddy van Hijum, Raalte 2. Wim Duitman, Kampen, 3. Bouwien Rutten, Dinkelland 4. Ben Eshuis, Hof van Twente 5. Susan Faal, Rijssen Holten 6. Jerry Blekkenhorst, Twenterand 7. Jeroen Piksen, Hellendoorn 8. Bart van Moorsel, Deventer 9. Moniek Kleinsman, Ommen 10. Henk Meulink, Hardenberg 11. Klaas de Lange, Steenwijkerland 12. Marieke Blom, Almelo 13. Jacob Spiker, Staphorst 14. Karin van der Toorn, Deventer 15. Douwe Prinse, Hardenberg 16. Peter van der Terp, Steenwijkerland 17. Annemiek Wassink, Wierden 18. Henk Selles, Kampen 19. Margreet Bosma, Zwartewaterland 20. Mart van Lagen, Enschede 21. Marlies Wielens, Hengelo 22. Martijn van der Veen, Zwolle 23. Gert van Lente, Zwartewaterland 24. Bert Krale, Staphorst 25. Niels Tomson, Dalfsen 26. Jan Riesewijk, LosserDoor: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 – 88 88 853.