NPO Radio 1 live vanuit Schuitemaker Vis over gemeenteraadsverkiezingen

NPO Radio 1 live vanuit Schuitemaker Vis over gemeenteraadsverkiezingen
Wat leeft er in het land?
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt Tijs van den Brink het land door. Op locatie spreekt hij met plaatselijke en landelijke kopstukken. Vandaag ontmoet hij in De Peiling van Tijs CDA-politici in Tilburg. Publiek is hartelijk welkom bij deze verkiezingsspecial van het EO-radioprogramma Dit is de Dag.

De eerste aflevering van De Peiling van Tijs komt vanuit Tilburg, waar diverse CDA-prominenten aanwezig zijn. Onder hen is partijleider Sybrand Buma, minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie en natuurlijk de plaatselijke lijsttrekker Erik de Ridder. Tijs wil weten hoe het CDA de drugscriminaliteit in de regio wil terugdringen.

De deining in het Limburgse Brunssum wordt deze week vastgelegd en besproken door Radio EenVandaag. Elke middag is er aandacht voor deze gemeente, die landelijk het nieuws haalde met een wethouder die onder vuur ligt omdat hij niet integer zou handelen. Vrijdag komt de volledige uitzending van Radio EenVandaag vanuit Brunssum tussen 14.00 en 16.00 uur. Publiek is welkom.

Hoe kijken de inwoners Tilburg tegen de plannen aan? Ze mogen er zelf over meepraten. Iedereen is hartelijk welkom bij deze live-uitzending! Zorg dat je uiterlijk 18.30 uur aanwezig bent in  BANK15, Spoorlaan 350 in Tilburg. Deze speciale editie van Dit is de Dag is om 19.30 uur afgelopen. 

Verslaggevers van Spraakmakers brengen in Westervoort en Brielle de bevolking in de stemming om 21 maart van hun democratisch recht gebruik te maken. Bij de laatste verkiezing was de opkomst aan de lage kant en met een grootse campagne proberen NPO Radio 1-verslaggevers alle stemgerechtigden naar de stembus te krijgen.

Na de aftrap met het CDA in Tilburg trekt Tijs verder naar Katwijk (ChristenUnie), Haarlem (GroenLinks), Leiden (PvdA) en Zutphen (SP). Ook bij deze live-uitzendingen ben je hartelijk welkom! Kijk hier voor meer informatie en de uitzendlocaties. 

Van 12 t/m 16 maart mogen Haagse en lokale politici met elkaar in debat mét publiek in de show Dit is de Dag. Die wordt elke dag op een andere locatie uitgezonden tussen 18.30 en 19.30 uur. In de show ‘De Peiling van Tijs’ wordt dus lekker gepraat met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De Peiling van Tijs  Maandag t/m vrijdag, 19.30 uur, NPO Radio 1 Beeld: Willem-Jan de Bruin 

U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

Op 12 maart strijkt De Peiling van Tijs neer bij BANK15, Spoorlaan 350 in Tilburg. Te gast zijn dan CDA-partijleider Sybrand Buma samen met zijn partijgenoten Erik de Ridder (CDA Tilburg) en minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus. Onderwerp van gesprek is onder meer de drugsproblematiek in de regio.

Katwijk at Twitter: