Tas van vermiste Anja uit Katwijk in het water gevonden – AD.nl

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

KATWIJK – De Katwijker politie heeft vrijdagmiddag tijdens een grote zoekactie op de Melkweg in een vijver de tas van de al dagen vermiste Anja Schaap (33) gevonden. Van de vrouw zelf ontbreekt nog altijd ieder spoor. De vermissing houdt de gemoederen in het vissersdorp flink bezig.

De politie zette met speurhonden de omgeving rondom een sloot langs de Melkweg ruim af. Duikers van de brandweer troffen enkel een tas aan, zo maakte de politie vrijdagavond bekend. Veel buurtbewoners keken over de schouders van de hulpdiensten mee. De zoekactie naar Anja gaat dit weekend onverminderd verder.

De vrouw komt uit de wijk Rijnsoever in Katwijk, niet ver van de plek waar hulpdiensten vrijdag een tas van haar aantroffen. Schaap verdween dinsdag op woensdagnacht na een bezoek aan de kroeg. De politie spreekt van een urgente vermissing.

Anja is om ongeveer 01.00 lopend weg gegaan vanaf café de Blauwe Bock in het centrum van Katwijk, aldus de politie. Het is niet bekend waar ze vervolgens naartoe is gegaan. Ieder spoor van haar ontbreekt. We hopen meer informatie te krijgen over de laatste uren dat Anja is gezien, laat een woordvoerder van de politie aan De Telegraaf weten. Volgens lokale media was ze voor haar verdwijning een avondje wezen stappen.

U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

Bekenden van Schaap roepen mensen op sociale media op om haar te gaan zoeken. Zo werd in de wijk Rijnsoever een zoekactie rond de duinen en parkjes opgezet, meldt familielid Marjolein Zwanenburg op Facebook. Houd ook buiten Katwijk de ogen open, mogelijk heeft ze toch iets opgehaald thuis en is ze daarna doorgegaan. Je weet het gewoon niet.

De vrouw draagt mogelijk een licht blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Getuigen worden gevraagd zich via 0900-8844 te melden bij de recherche van district Leiden-Bollenstreek.