Zoektocht naar Anja (33) uit Katwijk levert niets op – Telegraaf.nl

Zoektocht naar Anja (33) uit Katwijk levert niets op - Telegraaf.nl
Politie staakt zoektocht naar vermiste Anja Schaap
KATWIJK – Na vier dagen vermist te zijn is het nog altijd een raadsel waar de 33-jarige Anja Schaap uit Katwijk is. Ondanks grote zoekacties de afgelopen dagen is slechts haar tas gevonden in een watertje niet ver van haar huis.

De zoektocht naar Anja Schaap uit Katwijk heeft helaas niets opgeleverd. Dank aan de vele vrijwilligers en het veteranensearchteam voor het meezoeken, liet de politie zaterdag aan het begin van de avond op sociale media weten. De recherche is naarstig op zoek naar camerabeelden en informatie die kunnen helpen in het vinden van de vrouw.

De zoekactie vond plaats op de route die ze in de nacht van dinsdag op woensdag zou hebben afgelegd van café In den Blauwen Bock naar haar huis. Donderdag werd ook al een foto van de vrouw verspreid. De Katwijkse vrouw droeg op het moment van haar verdwijning een zwarte leren jas, een lichtblauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Wie informatie heeft wordt dringend verzocht 112 te bellen.  

Opnieuw zoekactie van politie en vrijwilligers naar vermiste Katwijkse vrouw

Met ruim zestig mensen is de omgeving waar ze gelopen kan hebben uitgekamd. Aan die zoektocht deden agenten, familie en vrienden, vrijwilligers en het zogeheten veteranensearchteam mee.

De brandweer heeft vrijdag met duikers de sloot aan de Melkweg grondig doorzocht. Daar is volgens een woordvoerder van de politie, naast de tas van Anja, niets aangetroffen. Ook een politiehelikopter zocht vrijdagmiddag mee. 

De familie van de dertiger vraagt iedereen ogen en oren open te houden en relevante informatie te delen met politie, schrijft Judy Kloos op Facebook. Ook vragen ze vanwege de grote aandacht voor de zaak om gepaste afstand en rust. Berichten die de politie eerder over de vermissing op sociale media plaatste, werden tot in de wijde omgeving van het vissersdorp duizenden keren gedeeld.

In het betreffende gebied is veel water aanwezig. Duikers van de brandweer hebben na het vinden van de tas de sloot doorzocht maar geen lichaam aangetroffen. Ook in de nabije omgeving van de sloot is niks gevonden. Een politiehelikopter werd bij deze zoekactie ingezet.

Wat er is gebeurd is nog onduidelijk. Een woordvoerder van de politie noemt het op zijn minst bijzonder dat ze op weg was naar haar woning, maar daar nooit is aangekomen en dat halverwege haar tas in het water wordt gevonden met al haar bezittingen erin. De politie hoopt met camerabeelden een beter beeld te krijgen en de tijdspanne te verkleinen.

“Het gaat om een urgente vermissing en bijzonder zaak”, aldus een woordvoerder van de politie. De vermiste vrouw zou het café rond 1.50 uur hebben verlaten en lopend naar haar huis zijn gegaan. “Dit hebben we gezien op camerabeelden.”

De vrouw verliet in de nacht van dinsdag op woensdag om ongeveer 01.00 uur café In den Blauwen Bock aan de Badstraat en daarna verdween ze van de radar. Ze kwam nooit thuis aan.

De politie in Katwijk heeft de zoektocht naar de 33-jarige Anja Schaap uit Katwijk gestaakt. Met zeker zestig mensen werd de hele dag naar Anja gezocht, maar er werd niets gevonden. De politie is nu op zoek naar camerabeelden.

Anja wordt sinds dinsdagnacht vermist en haar familie maakt zich grote zorgen. Er is sinds dinsdagnacht 1.00 uur niets meer vernomen van de vrouw. Op dat moment verliet ze een café in haar woonplaats.

Een woordvoerder van de politie noemt het op zijn minst “bijzonder dat ze op weg was naar haar woning, maar daar nooit is aangekomen en dat halverwege haar tas in het water wordt gevonden met al haar bezittingen erin”. De politie hoopt met de camerabeelden een beter beeld te krijgen en de tijdspanne te verkleinen.

Een familielid denkt dat Anja misschien bij iemand in de auto is gestapt. De zoektocht vanmiddag werd gehouden in de buurt van de Wega, een straat in Katwijk. Die straat ligt in het verlengde van de sloot waar de tas van Anja werd gevonden, waar ook haar mobiel in zat.

De politie heeft ook in het water gezocht naar Anja, zegt een woordvoerder van de politie, maar daarbij werd ze niet gevonden. De familie van Anja riep gisteren al op om mee te zoeken.