Vermiste Anja nog niet gevonden; maandag mogelijk nieuwe zoekactie – Omroep West

Vermiste Anja nog niet gevonden; maandag mogelijk nieuwe zoekactie - Omroep West
Politie zoekt met vrijwilligers naar vermiste vrouw (33) uit Katwijk
Samen met vrijwilligers was de politie zaterdagmiddag in Katwijk een zoekactie gestart naar de 33-jarige Anja die sinds woensdagochtend vroeg wordt vermist. Haar tas werd vrijdagmiddag gevonden in een sloot aan de Melkweg. De zoekactie leverde niets op.

De politie is naarstig op zoek naar camerabeelden en informatie die kunnen helpen in de zoektocht naar de 33-jarige Anja uit Katwijk. De vrouw verliet in de nacht van dinsdag op woensdag om ongeveer 01.00 uur café In den Blauwen Bock aan de Badstraat en daarna verdween ze van de radar. Ze kwam nooit thuis aan.

Een woordvoerder van de politie noemt het op zijn minst “bijzonder dat ze op weg was naar haar woning, maar daar nooit is aangekomen en dat halverwege haar tas in het water wordt gevonden met al haar bezittingen erin”. De politie hoopt met de camerabeelden een beter beeld te krijgen en de tijdspanne te verkleinen.

“Het gaat om een urgente vermissing en bijzondere zaak”, aldus een woordvoerder van de politie. De vermiste vrouw zou het café rond 1.50 uur hebben verlaten en lopend naar haar huis zijn gegaan. “Dit hebben we gezien op camerabeelden.”

Een familielid denkt dat Anja misschien bij iemand in de auto is gestapt. De zoektocht vanmiddag werd gehouden in de buurt van de Wega, een straat in Katwijk. Die straat ligt in het verlengde van de sloot waar de tas van Anja werd gevonden, waar ook haar mobiel in zat.

Vrijdagmiddag werd haar tas met daarin onder meer haar mobiele telefoon gevonden in een sloot. “De locatie ligt op de looproute naar haar woning”, zegt de woordvoerder.

De politie in Katwijk heeft de zoektocht naar de 33-jarige Anja Schaap uit Katwijk gestaakt. Met zeker zestig mensen werd de hele dag naar Anja gezocht, maar er werd niets gevonden. De politie is nu op zoek naar camerabeelden.

In het betreffende gebied is veel water aanwezig. Duikers van de brandweer hebben na het vinden van de tas de sloot doorzocht maar geen lichaam aangetroffen. Ook in de nabije omgeving van de sloot is niks gevonden. Een politiehelikopter werd bij deze zoekactie ingezet.

Zaterdag heeft de politie met tientallen vrijwilligers de grond van het gebied doorzocht. Ook dit keer leverde het zoeken niks op.

De politie heeft ook in het water gezocht naar Anja, zegt een woordvoerder van de politie, maar daarbij werd ze niet gevonden. De familie van Anja riep gisteren al op om mee te zoeken.

Er zijn tot dusver geen directe aanwijzingen voor een misdrijf, maar de politie houdt alle opties open. “We nemen de zaak hoog op.”