Zoektocht naar Anja gaat verder in water bij Hercules en Noorderlicht – Katwijk Actueel

Zoektocht naar Anja gaat verder in water bij Hercules en Noorderlicht - Katwijk Actueel
Anja (33) is al een week vermist: politie onderzoekt camerabeelden
Anja Schaap, 33 jaar oud, en al vermist sinds dinsdagnacht. De vrouw uit Katwijk vertrok om 1 uur uit een café in Katwijk, daarna is ze niet meer gezien. "Het houdt ons enorm bezig", zegt de politie.

“Iemand van 33 die na een avondje in een café terugloopt naar huis en nooit aankomt, daar maken we ons zorgen over. Helemaal als we daarna ook nog haar tas met al haar persoonlijke bezittingen vinden”, zegt de politie.

De politie is naarstig op zoek naar camerabeelden en informatie die kunnen helpen in de zoektocht naar de 33-jarige Anja uit Katwijk. De vrouw verliet in de nacht van dinsdag op woensdag om ongeveer 01.00 uur café In den Blauwen Bock aan de Badstraat en daarna verdween ze van de radar. Ze kwam nooit thuis aan.

De tas van Anja werd gevonden in de buurt van haar huis. “Heel bijzonder”, zegt de politie daarover. “Dan wordt zon vermissing urgent, daarom hebben we vanaf vrijdagmiddag de foto landelijk verspreid.”

Vermiste Anja nog niet gevonden; maandag mogelijk nieuwe zoekactie

De tas van Anja werd vrijdagmiddag gevonden in een sloot. Onder meer haar telefoon zat daarin. Een duikteam heeft toen de sloot onderzocht. Voor zover bekend is er nog niets gevonden. Een familielid denkt dat Anja misschien bij iemand in de auto is gestapt.

Zaterdag werd er een uitgebreide zoektocht naar Anja georganiseerd, maar ze werd niet gevonden. De politie spreekt met mensen uit haar directe omgeving en gaat nu camerabeelden uitlezen en analyseren. “Het zou ook kunnen dat we nog meer in de omgeving van haar huis gaan zoeken.”

KATWIJK – De politie en brandweer zijn opnieuw aan het zoeken naar de vermiste Anja Schaap uit Katwijk. Ditmaal op een andere plek. Dat heeft de politie via haar twitteraccount bekend gemaakt.

Nog steeds ontbreekt elk spoor van de 33-jarige Anja. Afgelopen vrijdag werd haar tas met persoonlijke bezittingen gevonden in een water in de route die zij aflegde na een cafébezoek naar huis. De sloot aan de Melkweg is inmiddels volledig uitgekamd.

Gistermiddag besloot de politie de zoektocht naar Anja tijdelijk te staken. Maar nu is er opnieuw aanleiding om dichter bij het huis van de verdwenen Katwijkse te zoeken.

Tot nu toe staat vast dat Anja in haar eentje is gezien op videobeelden nadat ze in de nacht van dinsdag op woensdag café In den Blauwe Bock aan de Badstraat in Katwijk verliet.

De politie wil nog niet spreken van een misdrijf, ze hanteert de term urgente vermissing, maar zegt wel met alle opties rekening te houden.