Anja (33) is al een week vermist: politie onderzoekt camerabeelden – RTL Nieuws

Anja (33) is al een week vermist: politie onderzoekt camerabeelden - RTL Nieuws
Opnieuw zoekactie naar Katwijkse Anja (33) | Binnenland
Een emotionele zwager en zus van Anja staan tijdens de zoekactie op een afstandje te kijken bij de Melkweg. Ze houden elkaar stevig vast, aldus onze verslaggever die in Katwijk is. Ze zijn alle mensen die gezocht hebben afgelopen weekend enorm dankbaar.

De vermissing houdt Katwijk al dagenlang bezig. Het is het gesprek van de dag, zegt verslaggever Martine Boerkamp. Er wordt veel over gesproken, iedereen leeft mee met de familie. De tas van Anja werd vrijdagmiddag gevonden in de sloot aan de Melkweg, een verdere zoekactie in die sloot leverde toen ook niets op.

De politie is ook dringend op zoek naar camerabeelden en informatie die kunnen helpen in de zoektocht. De vrouw verliet in de nacht van dinsdag op woensdag om ongeveer 01.00 uur café In den Blauwen Bock aan de Badstraat en daarna verdween ze van de radar. Ze kwam nooit thuis aan.

De tas van Anja werd vrijdagmiddag gevonden in een sloot. Onder meer haar telefoon zat daarin. Een duikteam heeft toen de sloot onderzocht. Voor zover bekend is er nog niets gevonden. Een familielid denkt dat Anja misschien bij iemand in de auto is gestapt.

KATWIJK – De politie en brandweer zijn opnieuw aan het zoeken naar de vermiste Anja Schaap uit Katwijk. Ditmaal op een andere plek. Dat heeft de politie via haar twitteraccount bekendgemaakt.

“Iemand van 33 die na een avondje in een café terugloopt naar huis en nooit aankomt, daar maken we ons zorgen over. Helemaal als we daarna ook nog haar tas met al haar persoonlijke bezittingen vinden”, zegt de politie.

Nog steeds ontbreekt elk spoor van de 33-jarige Anja. Afgelopen vrijdag werd haar tas met persoonlijke bezittingen gevonden in een water in de route die zij aflegde na een cafébezoek naar huis. De sloot aan de Melkweg is inmiddels volledig uitgekamd.

Anja Schaap, 33 jaar oud, en al vermist sinds dinsdagnacht. De vrouw uit Katwijk vertrok om 1 uur uit een café in Katwijk, daarna is ze niet meer gezien. "Het houdt ons enorm bezig", zegt de politie.

Gistermiddag besloot de politie de zoektocht naar Anja tijdelijk te staken. Maar nu is er opnieuw aanleiding om dichter bij het huis van de verdwenen Katwijkse te zoeken.

De tas van Anja werd gevonden in de buurt van haar huis. “Heel bijzonder”, zegt de politie daarover. “Dan wordt zon vermissing urgent, daarom hebben we vanaf vrijdagmiddag de foto landelijk verspreid.”

Tot nu toe staat vast dat Anja in haar eentje is gezien op videobeelden nadat ze in de nacht van dinsdag op woensdag café In den Blauwen Bock aan de Badstraat in Katwijk verliet.

De politie wil nog niet spreken van een misdrijf, ze hanteert de term urgente vermissing, maar zegt wel met alle opties rekening te houden.