Katwijk in de ban van mysterieuze verdwijning Anja – Telegraaf.nl

Katwijk in de ban van mysterieuze verdwijning Anja - Telegraaf.nl
Tweede zoektocht naar vermiste vrouw uit Katwijk levert niks op
KATWIJK – Heel Katwijk is in de ban van de mysterieuze verdwijning van Anja Schaap. Hoewel de tas van de jonge vrouw is teruggevonden, ontbreekt van haar zelf elk spoor. Ook een nieuwe zoektocht op maandag heeft niets opgeleverd. Pas goed op jezelf, zei ik altijd tegen haar.

De 33-jarige Anja Schaap uit Katwijk is al een week vermist. De politie en de brandweer kamden vandaag sloten uit in de omgeving van haar huis, maar die zoektocht heeft niets opgeleverd.

Verslaggever Rik Konijnenbelt zag dat er op twee plaatsen gezocht werd. Op een van die plekken werd afgelopen vrijdag haar tas gevonden. De zoektocht gaat door, zegt een politiewoordvoerder. We gaan onder meer camerabeelden bekijken en met getuigen praten.

De vrouw uit Katwijk vertrok afgelopen dinsdag uit cafe In den Blauwen Bock aan de Badstraat en daarna verdween ze van de radar. Ze kwam nooit thuis aan. Vrijdag werd op een weg tussen het café en haar huis haar tas met al haar bezittingen in een sloot gevonden. Een zoektocht met ruim zestig mensen zaterdag leverde ook niets op.

“Iemand van 33 die na een avondje in een café terugloopt naar huis en nooit aankomt, daar maken we ons zorgen over. Helemaal als we daarna ook nog haar tas met al haar persoonlijke bezittingen vinden”, zegt de politie.

De tas van Anja werd vrijdagmiddag gevonden in een sloot. Onder meer haar telefoon zat daarin. Een duikteam heeft toen de sloot onderzocht. Voor zover bekend is er nog niets gevonden. Een familielid denkt dat Anja misschien bij iemand in de auto is gestapt.