Pop-up politiebureau in Katwijk voor vermiste Anja – Omroep West

Pop-up politiebureau in Katwijk voor vermiste Anja - Omroep West
Katwijk in de ban van mysterieuze verdwijning Anja
De politie laat weten dat er behoorlijk wat aanloop was en er diverse tips zijn binnengekomen. Goed om te zien. De tips, ook de tips die binnenkwamen via sociale media, worden doorgespeeld naar de recherche die filtert op wat bruikbaar is. In totaal kwamen zon veertig mensen langs.   

Anja Schaap verdween vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag na een avond stappen in Katwijk. Zij is nog gezien op weg naar huis, maar sindsdien ontbreekt ieder spoor van haar. Afgelopen vrijdag werd in een sloot aan de Melkweg haar tas gevonden, maar een verdere zoektocht naar de vrouw leverde niets op.

Anja Schaap verliet in de nacht van dinsdag op woensdag om ongeveer 01.00 uur café In den Blauwen Bock aan de Badstraat en daarna verdween ze van de radar. Ze kwam nooit thuis aan. Vrijdag werd op een weg tussen het café en haar huis haar tas met al haar bezittingen, waaronder haar telefoon, in een sloot gevonden. Duikers van de brandweer hebben toen het water doorzocht, maar de vrouw niet aangetroffen. Een zoektocht met ruim zestig mensen zaterdag leverde ook niets op.

De vermissing zorgt voor veel onrust in Katwijk. Voor de politie reden om dinsdag bewoners te woord te staan. We merkten dat er behoefte is aan een praatje. Mensen zitten met vragen, er is de hele middag al veel aanloop. We hopen op deze manier de rust in de wijk terug te kunnen brengen. En als iemand tips heeft dan horen we dat natuurlijk ook graag, vertelde wijkagent Mark Holswilder vooraf. Tot 15.30 uur waren de agenten aanwezig bij hun tijdelijke kantoor. 

Zaterdag en zondag zijn ook al camerabeelden geanalyseerd, is opnieuw met getuigen gesproken en is digitaal onderzoek gedaan, stelt de politie die een tijdlijn op politie.nl heeft gezet.

KATWIJK – Heel Katwijk is in de ban van de mysterieuze verdwijning van Anja Schaap. Hoewel de tas van de jonge vrouw is teruggevonden, ontbreekt van haar zelf elk spoor. Ook een nieuwe zoektocht op maandag heeft niets opgeleverd. Pas goed op jezelf, zei ik altijd tegen haar.