Diverse tips vermiste Anja (33) bij pop-upbureau Katwijk – Telegraaf.nl

Diverse tips vermiste Anja (33) bij pop-upbureau Katwijk - Telegraaf.nl
Tweede zoektocht naar vermiste vrouw uit Katwijk levert niks op
KATWIJK – Een speciaal pop-upbureau van de politie op de Melkweg in Katwijk heeft diverse nieuwe tips opgeleverd over de vermissing van Anja Schaap.

Volgens de politie zijn zon veertig mensen langsgekomen. We merken dat de vermissing in Katwijk enorm leeft, aldus een woordvoerder. Alle nieuwe informatie sturen we door naar de recherche en die bekijkt of er bruikbare informatie tussen zit. Dat geldt ook voor tips die we krijgen via social media.

Pop-up politiebureau in Katwijk voor vermiste Anja levert diverse tips op

De 33-jarige Schaap verliet in de nacht van dinsdag op woensdag om ongeveer 01.00 uur café In den Blauwen Bock aan de Badstraat en daarna verdween ze van de radar. Vrijdag werd op een weg tussen het café en haar huis haar tas met al haar bezittingen, waaronder haar telefoon, in een sloot gevonden. Zoekacties, onder meer door duikers van de brandweer, leverden tot nu toe niets op.

Zaterdag en zondag zijn ook al camerabeelden geanalyseerd, is opnieuw met getuigen gesproken en is digitaal onderzoek gedaan, stelt de politie die een tijdlijn op politie.nl heeft gezet.

Nieuwe zoektocht naar vermiste Anja Schaap (33) in Katwijk levert niets op

De politie laat weten dat er behoorlijk wat aanloop was en er diverse tips zijn binnengekomen. Goed om te zien. De tips, ook de tips die binnenkwamen via sociale media, worden doorgespeeld naar de recherche die filtert op wat bruikbaar is. In totaal kwamen zon veertig mensen langs.   

De zoektocht naar de 33-jarige Anja Schaap maandag in de omgeving van haar huis in Katwijk heeft niets opgeleverd. Samen met de brandweer zocht de politie onder meer in sloten.

Anja Schaap verdween vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag na een avond stappen in Katwijk. Zij is nog gezien op weg naar huis, maar sindsdien ontbreekt ieder spoor van haar. Afgelopen vrijdag werd in een sloot aan de Melkweg haar tas gevonden, maar een verdere zoektocht naar de vrouw leverde niets op.

De vermissing zorgt voor veel onrust in Katwijk. Voor de politie reden om dinsdag bewoners te woord te staan. We merkten dat er behoefte is aan een praatje. Mensen zitten met vragen, er is de hele middag al veel aanloop. We hopen op deze manier de rust in de wijk terug te kunnen brengen. En als iemand tips heeft dan horen we dat natuurlijk ook graag, vertelde wijkagent Mark Holswilder vooraf. Tot 15.30 uur waren de agenten aanwezig bij hun tijdelijke kantoor.