Winst debutanten Noordwijk en Quick Boys, verlies oude rotten Scheveningen, Katwijk en Rijnsburg – Omroep West

Winst debutanten Noordwijk en Quick Boys, verlies \oude rotten\ Scheveningen, Katwijk en Rijnsburg - Omroep West
Noordwijk wint in Rijnsburg, Bekooij bezorgt Quick Boys eerste zege
Noordwijk was de betere ploeg de eerste helft en verzuimde om met een ruime voorsprong de kleedkamer op te zoeken. Uiteindelijk kon alleen Raïes Roshanali scoren. Na een kwartier ramde hij een bal snoeihard in de kruising.

De tweede helft liet Rijnsburgse Boys zien ook te kunnen voetballen. De Uien kregen kansen en vooral Jeffrey Jongeneelen en Jeroen Spruijt waren dicht bij een doelpunt. Aan de andere kant waren Tjeerd Westdijk en Sabir Achefay dicht bij een Noordwijkse goal.

Na de 0-1 van Danny de Leeuw scoorde Berry Powel na een half uur zijn eerste van de middag. De 39-jarige kon de bal binnentikken na een mooie aanval. Toch werd de ruststand niet 0-2, want de thuisploeg scoorde voor rust de aansluitingstreffer. ,,Dat gaf hun natuurlijk een boost en direct na rust maakte zij ook nog eens de gelijkmaker”, aldus ervaren aanvaller. ,,Je hebt het daarna wel lastig, maar geeft eigenlijk niets weg.”

Uiteindelijk hielp Noordwijk Rijnsburgse Boys een handje. In de slotfase kregen Guy Smith en Westdijk hun tweede gele kaart en stond de debutant met negen man. De Uien pakten het cadeautje niet uit en moesten de eerste nederlaag van het seizoen slikken. Noordwijk staat met zeven punten knap tweede in de tweede divisie.

Met ruim een uur op de klok was Niek Oosterlee van plan om Powel te wisselen, maar de spits liet eerst nog even opnieuw van zich horen. Een sprint werd ingezet op eigen helft en uiteindelijk schoot Powel vanuit een lastige hoek de 2-3 binnen. ,,Ik had al gehoopt op nog één momentje en die kwam gelukkig.”

Powel wijst winnend GVVV de weg

Tommy Bekooy heeft zijn visitekaartje bij Quick Boys afgegeven. De aanvaller maakte alle doelpunten voor de Katwijkers tijdens de 3-1 overwinning op Jong Volendam.

VEENENDAAL Door zijn twee treffers tegen Katwijk heeft Berry Powel aangetoond waarom GVVV hem zo graag naar de club wilde halen. De sluwe spits kon dit seizoen voor het eerst rekenen op een basisplaats en had een groot aandeel op de 2-3 overwinning op Katwijk. 

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een klein protest van de Quick Boys-spelers tegen de verplichte buscombi voor de derby tegen Katwijk. Die wedstrijd vindt over twee weken op sportpark De Krom plaats.

Met Powel op de reservebank moest GVVV de voorsprong zien te verdedigen en daarin slaagden de Veenendalers. Ondanks een rode kaart van Tom Oostinjen (twee keer geel), kreeg het geen tegendoelpunt meer en werd Katwijk met 2-3 verslagen.

Quick Boys had nog maar één punt in de competitie voordat de wedstrijd tegen Jong Volendam begon. Na een kwartier opende Bekooij de score uit een strafschop. Vlak na rust zorgde hij met een schitterende vrije trap ervoor dat het publiek op Nieuw Zuid voor de tweede keer kon juichen.

Nadat Martin van Eeuwijk met een slim passje Bekooij alleen voor de keeper zette, was het gedaan met alle Volendamse hoop: 3-0. De Wijdbroeken deden nog wel wat terug, maar dat doelpunt was puur voor de statistieken.

Scheveningen wacht nog steeds op het eerste punt in de tweede divisie. De ploeg van John Blok verloor op bezoek bij ASWH voor de derde keer dit seizoen. De wedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht ging gelijk op, maar de thuisploeg ging beter met de kansen om.

GVVV had in de eerste helft weinig te duchten van Katwijk. De ploeg uit Veenendaal maakte na een kwartier via Danny de Leeuw het openingsdoelpunt. Het drama voor de thuisploeg werd nog groter toen doelman Ricardo Kieboom na een halfuur spelen in de fout ging. Hij liet een houdbaar schot van Wesley Goeman glippen en zag good old Berry Powel die blunder doeltreffend afstraffen.

Een andere goaltjesdief, Marciano Mengerink, deed op slag van rust iets terug voor de oranjehemden. Hij speelde zichzelf knap vrij en deed waarvoor hij betaald wordt: scoren. De 2-1 die hij op scorebord zette was tevens de ruststand.

Meteen na rust trok Mike van den Ban de stand al gelijk. De aanvaller maakte zijn derde competitietreffer in evenveel wedstrijden. Katwijk zette door en GVVV kon alleen maar tegenhouden. In één van de sporadische tegenaanvallen was het direct raak. Wederom Powel zette de Veenendalers op voorsprong: 2-3.

In de tachtigste minuut kwam GVVV met tien man te staan toen Tom Oostinjen zijn tweede gele kaart kreeg. Katwijk probeerde daarna nog wel de gelijkmaker te forceren, maar kwam van een koude kermis thuis.

Noordwijk heeft de ‘hete’ derby van Rijnsburgse Boys gewonnen. De mannen van Kees Zethof wonnen met 0-1 op Middelmors. De enige treffer van de wedstrijd werd gemaakt door Raïs Roshanali. 

Overigens stonden de bezoekers in de slotfase met negen man. Tjeerd Westdijk kreeg de eerste rode kaart aan Noordwijkse zijde. De aanvaller pakte in korte tijd twee keer geel. Een paar minuten later was het Guy Smith die een rode prent kreeg.

Tommy Bekooij bekroonde zaterdagmiddag zijn ‘thuisdebuut’ op Nieuw Zuid met een hattrick. De nieuwkomer loodste zodoende Quick Boys naar de eerste overwinning van het seizoen.