Supporters Quick Boys kunnen wel lachen om verplichte busrit naar dorpsgenoot Katwijk – Omroep West

Supporters Quick Boys kunnen wel lachen om verplichte busrit naar dorpsgenoot Katwijk - Omroep West
Buscombi bij Katwijkse derby voor vier kilometer: belachelijk of begrijpelijk?
Het duel tussen de twee aartsrivalen uit Katwijk werd voor het eerst in jaren weer gespeeld. Omdat er in het verleden schermutselingen tussen de supportersgroepen waren, besloot de gemeente dat de uitsupporters alleen met de bus naar de wedstrijd mochten en dat de wedstrijd al om 12.30 uur begon.

Een supporter heeft wel begrip voor de regeling. Er is in het verleden het één en ander gebeurd. Ze hebben zowat bij mij in de voortuin gestaan toentertijd. Maar andere fans lieten eerder weten de wedstrijd te boycotten. Ook Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum was niet blij. Ik snap dat de autoriteiten de veiligheid willen waarborgen, dat willen wij ook. Maar dit is niet de oplossing. Het is treurig dat dit gebeurt, zei hij eerder.

Geen winnaar bij teleurstellende derby

En dus stapten slechts 150 supporters keurig in de bus die hen in amper tien minuten 3,9 kilometer verderop bij het sportpark van vv Katwijk afzette. Motoragenten begeleidden de bus, terwijl agenten op paarden toezicht hielden. Belachelijk, als je al die politie ziet. Het slaat nergens op, zegt een supporter na aankomst. Een ander kan er wel om lachen: Ik ben nog nooit met zoveel veiligheid op een veld geweest. Fantastisch. Volgende keer weer!

De wedstrijd tussen de dorpsgenoten eindigde in 0-0. Komende dinsdag staan de ploegen opnieuw tegenover elkaar, maar dan in het toernooi om de KNVB Beker. Dan moeten de supporters van vv Katwijk verplicht met de bus naar het veld van Quick Boys. Volgens verslaggever Willem van Zuilen zijn de Katwijk-supporters niet van plan om de derby massaal te boycotten.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.