Video: Dit zijn de 5 pluspunten van het nieuwe station Zoetermeer Lansingerland – indebuurt Zoetermeer – indebuurt

Video: Dit zijn de 5 pluspunten van het nieuwe station Zoetermeer Lansingerland - indebuurt Zoetermeer - indebuurt
Open dag station Lansingerland-Zoetermeer goed bezocht
Zaterdag kon je er nog niet met de Randstadrail komen. Vanaf zondag is het station ook het nieuwe eindpunt van HTM tramlijn 4. De treinen stopten er al sinds eind vorig jaar. Zaterdag was er veel belangstelling voor het station, er zijn zon 1200 mensen geweest, meldt wethouder Marc Rosier.

De tramhalte ziet eruit als een plein boven de snelweg. Het station heeft niet alleen 150 bomen, maar ook grasvelden en bijvriendelijke beplanting.

Station Lansingerland officieel geopend

Vrijdagmiddag is het station Lansingerland-Zoetermeer al officieel geopend. Het station, dat precies tussen twee gemeenten ligt, wordt het eindpunt van de RandstadRail-lijn 4 die via Zoetermeer naar Den Haag rijdt. 

Er zullen rondleidingen worden gegeven, waarbij bouwers van het station op bijzonderheden van het bouwwerk wijzen. Ook kom je op plekken die na de opening niet meer toegankelijk zijn. Inschrijven voor zon rondleiding kan via de site. 

Sinds december stoppen er al treinen op het station. Het station is met een bus verbonden aan metrolijn E naar Rotterdam.