Video: Dit zijn de 5 pluspunten van het nieuwe station Lansingerland Zoetermeer – indebuurt Zoetermeer – indebuurt

Video: Dit zijn de 5 pluspunten van het nieuwe station Lansingerland Zoetermeer - indebuurt Zoetermeer - indebuurt
Staatssecretaris opent station Lansingerland-Zoetermeer
Staatssecretaris Stientje Van Veldhoven heeft vrijdagmiddag station Lansingerland-Zoetermeer officieel geopend. Zij deed dat samen met burgemeesters Pieter van de Stadt  van Lansingerland en Charlie Aptroot van Zoetermeer.

Op het nieuwe station komen NS-Sprinters, RandstadRail-voertuigen, regionale buslijnen, auto en fiets samen. Vanuit het station kan makkelijker en sneller in de driehoek Rotterdam-Gouda-Den Haag worden gereisd.

Er zullen rondleidingen worden gegeven, waarbij bouwers van het station op bijzonderheden van het bouwwerk wijzen. Ook kom je op plekken die na de opening niet meer toegankelijk zijn. Inschrijven voor zon rondleiding kan via de site. 

Het station heeft met zon 150 bomen, veel beplanting en gras een groene uitstraling. Ook op de Park and Ride-terreinen aan beide kanten van de A12 zijn bomen, hagen en groene parkeervakken met grasbetonstenen toegepast. Arcadis en Team V Architecten namen het ontwerp van het station voor hun rekening.

Vrijdagmiddag is het station Lansingerland-Zoetermeer al officieel geopend. Het station, dat precies tussen twee gemeenten ligt, wordt het eindpunt van de RandstadRail-lijn 4 die via Zoetermeer naar Den Haag rijdt. 

Open dag bij station Lansingerland-Zoetermeer

Het station is voorbereid op verdere groei van de vervoersbewegingen in de regio. RandstadRail kan zonder te grote ingrepen worden doorgetrokken richting Rotterdam. Ook is het mogelijk om het spoor op het traject Den Haag – Gouda uit te breiden van twee naar vier sporen. Verder is er is rekening gehouden met een eventuele verbreding van de A12. Het station is daarmee voorbereid op de verdere groei van de vervoersbewegingen in de regio.

Sinds december stoppen er al treinen op het station. Het station is met een bus verbonden aan metrolijn E naar Rotterdam.

Voor de realisatie van het station werkten Zoetermeer en Lansingerland samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Burgemeester Van de Stadt: Onze infrastructuur moet zijn voorbereid op de verwachte groei van onze gemeenten en de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Daarbij is dit station een aanjager voor passende hoogwaardige gebiedsontwikkeling. Burgemeester Aptroot: De opening van het station is voor ons geen eindstation, maar een tussenstop. Het doel is het netwerk van hoogwaardig openbaar vervoer in de regio sluitend te maken. Als volgende stap zien wij de doortrekking van RandstadRail vanaf dit station naar het Rotterdamse RandstadRail-netwerk.

Wethouder Marc Rosier van Zoetermeer: Ik ben erg trots op het resultaat. Met bijna 1.000 in- en uitstappers per dag is het aantal gebruikers van de NS Sprinter tussen Gouda en Den Haag al hoger dan verwacht. In de komende jaren worden bij de vervoersknoop dagelijks 2.500 reizigers verwacht. Er wordt zelfs al gevraagd om uitbreiding van de Park and Ride aan de noordzijde van het station, zo in trek is het station al.

Het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer is een knooppunt waar trein, metro, bus, auto en fiets samenkomen tussen Zoetermeer, Rotterdam en Den Haag. Dit nieuwe station is vrijdag geopend door onder andere NS-directeur Roger van Boxtel, staatssecretaris Stientje van Veldhoven en ProRail-topman Pier Eringa. Het station is eigenlijk al open sinds december 2018, maar sinds zondag is hier ook RandstadRail gaan rijden.

ProRail-directeur Eringa zou graag meer van deze nieuwe, middelgrote stations zien in Nederland. “Het maakt het treinverkeer in Nederland fijnmaziger en neemt een voorschot op het openbaar vervoer van de toekomst. We moeten sneller en makkelijker op onze eindbestemming kunnen komen. En dat het liefst via mooie stations die de reiziger het nodige comfort bieden, zoals dit architectonische hoogstandje.”

Het aantal treinreizigers voor station Lansingerland ligt met dagelijks 800 tot 900 in- en uitstappers ruim boven de verwachting. Dat is opnieuw een goede stijging, want volgens NS maakten er in januari dagelijks 500 reizigers gebruik van dit station. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk 2.500 reizigers gebruik gaan maken van dit station als de overstap op RandstadRail mogelijk wordt.

Het station is gebouwd door de gemeente Zoetermeer. Verder verzorgde de gemeente in nauwe samenwerking met en onder toezicht van ProRail alle technische voorzieningen die nodig zijn om het station goed te laten functioneren. ProRail richtte zich in opdracht van de gemeente Zoetermeer op de benodigde werkzaamheden aan het spoor, de spoorbeveiliging en de bovenleidingen. Normaal gesproken heeft ProRail de integrale leiding in dergelijke projecten.

Hoe ziet het OV van de toekomst eruit? Praat hierover mee tijdens het OV Debat 2019. U hebt nog een dag om u in te schrijven. 

Inge Jacobs is vaste redacteur van OVPro en schrijft voor verschillende andere vakbladen van ProMedia Group.