Stevenshof eist geluidsschermen

Stevenshof eist geluidsschermen
Stevenshof stuurt brandbrief over ontbreken geluidsscherm
In de brandbrief beweert de vereniging dat uitvoerder Comol5 heeft laten weten dat de huidige geluidswal – tegen de afspraken in – wordt gesloopt voor de nieuwe wordt geïnstalleerd. Tussen de sloop en bouw zou een half jaar tijd zitten. Dat maakten leden van de wijkraad op uit het maandelijks overleg met bouwcombinatie Comol5.

De gemeente Leiden zegt tegen NU.nl verbaasd te zijn over de brief. “De Rijnlandroute is een provinciaal project. Als de aannemer zich niet aan de gemaakte afspraken houdt, is de provincie het eerste aanspreekpunt van de wijkraad. Wanneer ze er met de provincie niet uitkomen, zijn we graag bereid de wijkraad de helpende hand te bieden.”

Stevenshof stuurt brandbrief over ontbreken geluidsscherm

De provincie Zuid-Holland heeft inmiddels kennis genomen van de zorgen van wijkraad Stevenshof en bevestigt dat het er op toeziet dat Comol5 zich aan de gemaakte afspraken houdt. “Dat houdt in dat er een tijdelijke geluidsvoorziening geregeld moet worden. Wanneer dat niet mogelijk is – omdat de locatie van de nieuwe voorziening gelijk is aan de bestaande voorziening – moeten er maatregelen worden genomen om de geluidshinder te beperken.”

LEIDEN – De Wijkraad Stevenshof eist in een brandbrief aan de gemeente Leiden tijdelijke maatregelen tegen de geluidsoverlast van de A44. Daar zijn door de aanleg van de RijnlandRoute een flink aantal bomen verwijderd. De aannemerscombinatie Comol5 zou hebben gezegd tegen de wijkraad geen tijdelijke maatregelen te nemen.

In een reactie zegt de provincie Zuid-Holland dat in het contract is opgenomen dat Comol5 voor een tijdelijke geluidsvoorziening moet zorgen. In de eis staat ook, ‘dat wanneer dat niet mogelijk is er dan maatregelen moeten worden genomen om de geluidshinder te mitigeren.’ De provincie ziet erop toe dat Comol5 deze werkzaamheden volgens afspraak uitvoert.

Maar, dat is de wijkraad niet verteld tijdens twee bijeenkomsten zeggen ze. De bewoners zijn bang dat de inwoners van de Stevenshof ongefilterd worden mblootgesteld aan het permanente verkeerslawaai van de vele tienduizenden auto’s die dagelijks op zeer korte afstand passeren.

De wijkraad dreigt zelfs met acties als de geluidswering er niet komt. Welke acties dat zouden zijn kon Henk Osinga, woordvoerder van de wijkraad niet zeggen.

Altijd op de hoogteVolg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.    Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.


Leiden at Twitter: