Schaatshal Leiden start inzamelingsactie voor 333 meter baan

Schaatshal Leiden start inzamelingsactie voor 333 meter baan
Help ijsverenigingen naar 333 meter schaatsbaan
LEIDEN – De gezamenlijke ijsverenigingen zijn dinsdagavond begonnen met hun inzamelingsactie om de beoogde nieuwe ijsbaan langer te maken: geen 250 meter, maar 333 meter. Daarvoor hebben ze 1,4 miljoen euro nodig.

Donderdagavond besluit de raad definitief over de nieuwe sportonderkomens in Leiden. En dus ook over de nieuwe ijshal, waarin volgens de plannen een baan komt te liggen van 250 meter. Voor schaatsfans is 250 meter echter niet genoeg; om langebaanschaatsen te trainen, heb je toch echt een paar meters meer nodig. Dit kost ruim 3 miljoen meer dan de gemeente aan een nieuwe ijshal wil uitgeven.

Daarom trapten de gezamenlijke ijsverenigingen, meer dan twintig stuks, dinsdagavond hun crowdfundactie af. Het doel is om 1,4 miljoen in te zamelen. Het resterende bedrag moet bij de regiogemeenten vandaan komen, omdat veel regiogenoten gebruik maken van de schaatsbaan.

Leidse schaatshal start inzamelingsactie voor 333 meter baan

De ijsverenigingen hopen met online lotenverkoop, merchandise, zonnepanelenadoptie en obligaties het benodigde bedrag bij elkaar te sprokkelen. Hou jij ook zo vak schaatsen? Kijk op de website hoe jij de ijsverenigingen naar de 333 meter kunt helpen.

LEIDEN – Donderdagavond neemt de gemeenteraad in Leiden een definitief besluit over de nieuwe sportaccommodaties, ook over een nieuwe schaatshal. Het voorstel over een 250 meter baan is waarschijnlijk niet meer dan een formaliteit. Maar de ijsverenigingen in de Leidse regio willen daar alsnog een 333 meter baan van maken. En om dat te realiseren hebben ze voor 1 oktober in totaal 3,2 miljoen euro nodig.

Met de lancering van de website 333m.nl is dinsdagavond een geldinzamelingsactie gestart. In totaal willen ze met de crowdfunding een bedrag van 1,4 miljoen euro binnenhalen. Daarvoor zijn verschillende acties gestart. Zo is er bijvoorbeeld een obligatielening, een donatie van zonnepanelen, een crowdfundingactie voor de verkoop van 6500 vierkante meter ijs en, na de zomer, een loterij.

RegiogemeentenDe resterende 1,8 miljoen moet komen van de omliggende regiogemeenten. De huidige gemeenteraden en betrokken sportwethouders zijn positief, maar dat is nu nog geen garantie omdat dat na de verkiezingen alles anders kan zijn.

2020Als op 1 oktober de benodigde 3,2 miljoen euro is binnengehaald, dan kan eind dit jaar de opdracht worden gegeven voor de bouw van een 333 meter baan. Deze moet dan in het seizoen 2020 worden geopend.

Altijd op de hoogteVolg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.   Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.


Leiden at Twitter: