Fietser naar ziekenhuis na aanrijding in Leiden

Fietser naar ziekenhuis na aanrijding in Leiden
Fietser geschept bij Leidseweg
Leiden Een fietser is dinsdag aan het einde van de middag gewond geraakt bij een botsing met een auto op de kruising van de Leidseweg en de Haag in Leiden.

Het is onduidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. De fietser kwam na de botsing met een harde smak op het wegdek terecht. Na aankomst van de hulpdiensten is hij naar het ziekenhuis gebracht.

Bij de oversteekplaats op de Leidseweg bij de Groote Vink is aan het eind van de middag een fietser gewond geraakt bij een aanrijding. De overstekende fietser werd geschept op de inmiddels beruchte oversteekplaats waar met enige regelmaat ongelukken plaatsvinden.

De Leidseweg werd in verband met de afhandeling van de aanrijding enige tijd afgesloten vanuit de richting Voorschoten. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Stoplichten voor auto’s neerzetten. Ze rijden daar als gekken, zeker in de ochtend- en avondspits.

Hoe het kan gebeuren? Dit is een onoverzichtelijk kruispunt waar door auto’s voorrangsregels geregeld genegeerd worden. Meermalen gemeld bij gemeente, en hoewel de borden aangepast zijn, blijft het een probleem – er gebeuren geregeld ongelukken. Mijn advies: fietserstunnel. En anders zodanige drempels dat je als auto er niet met meer dan 30km/u overheen kan.

Levensgevaarlijke oversteek ondervind het dagelijks op mijn scooter. Worden waarschijnlijk pas maatregelen getroffen als er doden vallenšŸ™„

Kom hier minimaal 2x per dag en gebruik regelmatig m n claxon op m n scooter om doorrijdende automobilisten te waarschuwen. Zijn denk ik al bezig om te kijken of ze de haagweg op kunnen. Levensgevaarlijk voor (brom)fietsers en voetgangers. Spreek uit ervaring!!!

Sinds enige tijd liggen er stapels hooi of zo, dat helpt ook niet om de situatie overzichtelijk te houden.

Kaart uw problemen aan bij partij Sleutelstad. Zij zijn de enige partij die aan ook kleinschalige,, maar ook zeer belangrijke Leidse zaken aandacht schenken.

Ik ben zowel automobilist als fietser. Ja sommige automobilisten kijken slecht, maar fietsers kunnen ook betere verlichting voeren en richting aangeven. Onlangs bijna een racefiets op de motorkap omdat meneer ineens afsloeg.

blijft een gevaarlijk punt , ben zelf ook vorig jaar omver gereden , is tijd dat er wat aan gedaan gaat worden