Twee mannen uit hijskraan gehaald in Leiden

Twee mannen uit hijskraan gehaald in Leiden
Studenten uit bouwkraan gered in Leiden
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

LEIDEN – Twee 20-jarige studenten zijn in de nacht van zondag op maandag in een bouwkraan geklommen aan de Wassenaarseweg in Leiden. Hulpdiensten hebben het tweetal gered.

Hulpdiensten rukten massaal uit en de weg is enige tijd afgesloten geweest. Eerst probeerde de brandweer de jongens via een hoogwerker te redden, maar die bleek niet hoog genoeg te zijn. Uiteindelijk zijn agenten en brandweermannen in de kraan geklommen om het duo naar beneden te begeleiden.

Beschonken studenten in Leiden gered na nachtelijk avontuur in hijskraan

De politie kreeg rond 1.30 uur een melding dat er twee mensen vastzaten in de bouwkraan op het bouwterrein aan de Wassenaarseweg. De brandweer kwam om de mannen naar beneden te halen, maar dat bleek nog niet zo makkelijk. De eerste poging mislukte omdat de hoogwerker niet lang genoeg was.

Een uur nadat de mannen werden ontdekt, stonden ze weer veilig op de grond. Na een korte controle door het ambulancepersoneel zijn ze naar het politiebureau gebracht. Daar vertelden de mannen dat ze in de kroeg hadden bedacht om in de 50-meter hoge kraan te klimmen. 

Uiteindelijk is een aantal brandweerlieden zelf naar boven geklommen en zijn de mannen door hen naar beneden begeleid. De studenten hebben een boete gehad.

Rond half twee werden de hulpdiensten gealarmeerd voor de twee studenten, die op een bouwplaats aan de Wassenaarseweg in Leiden, op een kraan waren geklommen. Twee mensen die langsliepen zagen de mannen en belden de politie.