Twee mannen uit hijskraan gehaald in Leiden

Twee mannen uit hijskraan gehaald in Leiden
Studenten uit bouwkraan gered in Leiden
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

LEIDEN – Twee 20-jarige studenten zijn in de nacht van zondag op maandag in een bouwkraan geklommen aan de Wassenaarseweg in Leiden. Hulpdiensten hebben het tweetal gered.

De politie kreeg rond 1.30 uur een melding dat er twee mensen vastzaten in de bouwkraan op het bouwterrein aan de Wassenaarseweg. De brandweer kwam om de mannen naar beneden te halen, maar dat bleek nog niet zo makkelijk. De eerste poging mislukte omdat de hoogwerker niet lang genoeg was.

Een eerste poging om de twee naar beneden te halen mislukte, omdat de ladderwagen van de brandweer te kort bleek. Enkele brandweerlieden klommen vervolgens zelf de kraan in om de studenten naar beneden te halen, schrijft Omroep West.

Uiteindelijk is een aantal brandweerlieden zelf naar boven geklommen en zijn de mannen door hen naar beneden begeleid. De studenten hebben een boete gehad.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.