Er worden extra treinen ingezet tijdens de spits tussen Leiden en Utrecht – indebuurt Leiden – indebuurt

De huidige spitstreinen Leiden – Alphen a/d Rijn gaan binnenkort in de brede spits doorrijden van en naar Utrecht Centraal. Dat heeft de provincie Utrecht bekend gemaakt. Per wanneer de verlengde spitstreinen precies kunnen gaan rijden is nog onduidelijk.

De extra spitspendel Utrecht-Leiden is de uitkomst van gesprekken tussen ProRail, NS en de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Zij hebben afgesproken om de extra spitsverbinding zo spoedig mogelijk te realiseren. De komende maanden moet duidelijk worden wanneer de spitspendel daadwerkelijk in de dienstregeling komt te staan.

Ook wordt onderzocht of deze treinen een extra stop kunnen maken op Utrecht Leidsche Rijn. De spitstreinen zullen gaan rijden tussen 6-10 uur en 15-19 uur en worden uitgevoerd met de nieuwe Sprinter, de Sprinter Nieuwe Generatie (SNG).

De vier partijen spreken ook al enige tijd over het versnellen van de intercity tussen Leiden en Utrecht Centraal. Zij hebben afgesproken om daarvoor een plan van aanpak op te stellen en voor het zomerreces van 2019 afspraken te maken over een vervolg.

Het wordt tijd. De verbinding tussen het qua drukte eerste en vijfde station van NL is nog steeds een ondergeschoven kind.

Goed streven, maar één trein met een defect en het hele baanvak staat weer stil. Spoorverdubbeling had er allang moeten zijn om deze lijn robuuster te maken.

Het zou mooi zijn als deze spitstrein gecombineerd wordt met de spitstrein Houten Castellum-Utrecht, alle sprinters vanuit Houten Castellum (behalve bovenstaande) gaan namelijk al richting Woerden.

Een spitstrein erbij is welkom maar het blijft nog altijd grotendeels enkelspoor. Dus geen sneltrein mogelijk. Maar waarom niet alle treinen met SNG dus ook de 8800 treinen.

Er rijden nu op maximale lengte ddz-8 treinen die zo’n 750 zitplekken opleveren, in de spits zit dit altijd redelijk gevuld. Een 8 delen SNG heeft maar 410 zitplaatsen en 9 delen heeft er 453. Dit is dus in de meeste spitstreinen dan erg krap, al helemaal als er een spitstrein uitvalt (wat regelmatig gebeurd).

Tussen Leiden en Utrecht gaat op korte termijn elk kwartier een sprinter rijden in de ochtend- en avondspits. Dit kan door de huidige verbinding tussen Leiden en Alphen aan den Rijn door te trekken naar Utrecht Centraal Station. De precieze datum waarop dit ingaat is echter nog niet bekend. 

Deze hogere frequentie tijdens de spitsuren is het resultaat van gesprekken tussen ProRail, NS en de provincies Utrecht en Zuid-Holland. De spitspendel rijdt tussen 06.00 en 10.00 uur in de ochtend en tussen 15.00 en 19.00 uur in de avond. NS wil de ritten uitvoeren met nieuw sprintermaterieel.

De spoorvervoerder, infrabeheerder en de provincies laten weten dat de extra spitsverbinding zo spoedig mogelijk komt. Daarbij wordt wel gesteld dat ProRail en NS de komende maanden eerst gaan onderzoeken wanneer deze pendel daadwerkelijk in de dienstregeling komt te staan. Daarbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheden om een extra stop te maken op station Utrecht Leidsche Rijn.

Naast de afspraken voor deze extra sprinterverbinding praten de vier partijen ook al langer over het versnellen van de intercity tussen Leiden en Utrecht. NS, ProRail, Utrecht en Zuid-Holland zullen daarvoor eerst een plan van aanpak opstellen en willen voor het zomerreces van 2019 afspraken maken over een vervolg.

Inge Jacobs is vaste redacteur van OVPro en schrijft voor verschillende andere vakbladen van ProMedia Group.