Uitgebrande autos op Frederik van Eedenlaan in Leiden zijn van broer en zijn zus – Leidsch Dagblad

Afgelopen nacht zijn op twee plekken in Leiden geparkeerde auto’s uitgebrand. Even voor 3.00 uur werd brand ontdekt bij twee auto’s in de Frederik van Eedenlaan in het Haagwegkwartier. De brandweer gaat er vanuit dat de twee auto’s in brand zijn gestoken.

Ongeveer drie kwartier later ging het mis in de Merenwijk. Aan de Peppelrode werd een auto in brand gestoken. De auto’s links en rechts van het brandende voertuig raakten daarbij ook zwaar beschadigd.

Jordi de Geus ja ik zag t net! Dat is voor mijn deur!!! Ghettowijk, ben blij als ik weg ben daar haha. En dat mn auto er toevallig niet stond vannacht ūüėé

LEIDEN – Op twee plekken zijn in de nacht van woensdag naar donderdag in totaal vijf autos beschadigd door brand. In de Merenwijk gingen drie autos in brand, in Leiden Zuidwest twee.

Rond drie uur was het raak op de Frederik van Eedenlaan. Twee autos werden getroffen door de vlammen. De brandweer heeft de brandende autos geblust.

Een half uur later was het raak op de Peppelrode in de Merenwijk. Hier stond een auto in lichterlaaie. Twee naastgelegen voertuigen raakten ook zwaar beschadigd.

BrandstichtingBrandstichting kan niet worden uitgesloten. Een getuige zegt tegen de verslaggever van fotopersbureau AS Media dat kort na de brand tenminste één persoon op een scooter weg is gereden.