Brand in studentenpand binnenstad Leiden, brandweerman redt bewoners [video] – Leidsch Dagblad

Brand in studentenpand binnenstad Leiden, brandweerman redt bewoners  - Leidsch Dagblad
Flinke brand in appartement boven restaurant, Breestraat dicht
Het geluid stopte en dan ben je toch nieuwsgierig. Ik keek naar buiten en zag rook uit een pand komen. Teun bedacht zich geen moment en sprintte naar buiten, het brandende pand in. Ik stormde gelijk naar binnen en trapte tegen elke deur die ik tegen kwam. Daarmee haalde hij de bewoners uit hun studios. In het Engels en Nederlands riep Teun dat ze eruit moesten komen. Zij schrokken wel, sommigen lagen nog te slapen. Ik vermoed dat het studenten waren.

Onder een van de deuren werd zwarte rook geperst. Die heb ik dichtgelaten, omdat het vuur zich anders sneller verspreidt. Toen iedereen buiten was, heeft Teun alles overgedragen aan zijn brandweercollegas die inmiddels ook waren gearriveerd.

Breestraat afgesloten vanwege brand in bovenwoning

Teun is nuchter over zijn reddingsactie, hij ziet zichzelf niet als een held. Het ging op de automatische piloot, er gaat een knop om. Je gaat je gevoel achterna. Al ben ik volgens mijn vrouw best hyper, haha.

2/2 Geen gewonden, dit is te danken aan onze collega Teun die een presentatie hield bij Minerva. Hij hoorde de politiesirenes en zag rook uit buurpand komen. Zonder te twijfelen is hij pand binnen gegaan en heeft alle bewoners het huis uit gejaagdūüí™

Breestraat afgesloten in verband met woningbrand

Brandweerwoordvoerder Ingrid Gort is supertrots op haar collega. Door het strakke optreden van Teun hebben de bewoners geluk gehad. Hij heeft supersnel gehandeld. Of Teun zelf ook niet een klein beetje trots is? Ja, op hetgeen wat we doen. Ik ben blij dat er geen slachtoffers zijn, iedereen is er veilig uitgekomen.

Om de brandweer ruimte te geven, werd de Breestraat vrijdagochtend tijdelijk afgesloten. De straat is inmiddels weer vrijgegeven, alle bussen rijden weer.

De voorlichting bij Minerva kon uiteindelijk gewoon doorgaan. Mijn collega heeft het overgenomen. Het mooie aan dit voorval is dat het een meerwaarde is dat je het de volgende keer tijdens voorlichtingen kunt delen.

De brand is inmiddels onder controle. De schade aan het pand is volgens de woordvoerder enorm. Het is niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

LEIDEN – Op de Breestraat is vrijdagmorgen een appartement uitgebrand boven restaurant Just Meet. De brand ontstond rond rond 10.15 uur en zorgde voor flink wat rookontwikkeling. Daarop schaalde de brandweer op naar middelbrand. Ook een ambulance kwam ter plaatse.

Excuses, maar ik was enkele dagen bij familie in het zuiden op bezoek. Ik klaag echter zelden, maar als ik het eens ergens niet mee eens ben, dan regent het hier daarover klachten. Politie- en brandweerinzet zijn natuurlijk geheel niet te vergelijken met de 3/10 ellende. Ik ga zelfs hoffelijk voor ze uit de weg, als ze mijn pad kruisen. Ik snap niet precies waarom dat er hier bij gehaald wordt.

De politie heeft de straat afgesloten en onder andere fietsers worden gevraagd om te fietsen. De brandweer zegt dat er geen melding van gewonden is. 

In de woning boven restaurant Just Meet aan de Breestraat in Leiden is rond 10.15 uur brand uitgebroken. De straat is afgezet, zodat de brandweer ongestoord kan blussen. Dat is inmiddels gebeurd. Een getuige van de brand vertelt aan Sleutelstad dat er even een kleine uitbraak is geweest, waarbij vlammen te zien waren. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

In shock Bewoners van de naastgelegen appartementen zijn in shock. Een bewoner zag opeens rook in zijn kamer ontstaan, je hoorde het knapperen. Een vrouw heeft de bewoners wat geld gegeven om even wat te gaan drinken, ze trilden helemaal.

O o Jim toch. Schelden is een teken van zwakte, zo te lezen ben jij wel heel zwak. Ik heb met je te doen, aangezien je nogal in de knoop zit met jezelf.

Brand in woning boven restaurant Just Meet in de Breestraat #Leiden @omroepwest pic.twitter.com/G1oZ9dUTis

Ga dan op 3/10 naar het zuiden. Probleem opgelost en geen gezeur op deze site ūüėČ Overigens hebben ze in het zuiden ook internet hoor…….

2/2 Geen gewonden, dit is te danken aan onze collega Teun die een presentatie hield bij Minerva. Hij hoorde de politiesirenes en zag rook uit buurpand komen. Zonder te twijfelen is hij pand binnen gegaan en heeft alle bewoners het huis uit gejaagd