Leidse studenten voelen zich minder veilig na nieuwe aanranding in binnenstad – AD.nl

Leidse studenten voelen zich minder veilig na nieuwe aanranding in binnenstad - AD.nl
Onrust onder Leidse studenten na aanrandingen en verkrachting
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

ANP zoom in NOS Nieuws • Regionaal nieuws • Gisteren, 21:07 Onrust onder Leidse studenten na aanrandingen en verkrachting Leidse studenten maken zich zorgen nadat er binnen een maand twee aanrandingen en een verkrachting zijn geweest in de binnenstad. Het meest recente voorval vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag. Rond drie uur s nachts werd een jonge vrouw bedreigd en aangerand.

De 24-jarige vrouw werd in het centrum van de stad plotseling vastgepakt door een onbekende man, die na de aanranding wegvluchtte. Op 6 november is een vrouw verkracht die van een uitgaansgelegenheid naar huis liep. Op 11 november is een vrouw aangerand. De politie zoekt nog naar de daders.

Om 03.06 uur liep het 24-jarige slachtoffer op de Doelensteeg toen zij plotseling door een onbekende man werd vastgepakt. De verdachte bedreigde de vrouw en randde haar aan. Vervolgens vluchtte de man in de richting van de Doelengracht/Sebastiaandoelen en sloeg daarna rechtsaf in de richting van de Groenhazengracht. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. De politie onderzoekt de zaak. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Politie onderzoekt opnieuw aanranding in Leiden, onrust onder studenten neemt toe

Studenten voelen zich s nachts niet meer veilig op straat. Leden van studentenverenigingen roepen elkaar op om s avonds niet alleen naar huis te gaan en willen dat de burgemeester concrete maatregelen neemt.

Half november werd duidelijk dat studentenverenigingen de leden actief waarschuwt om niet alleen de straat op te gaan s avonds laat. Rondom de Haarlemmerstraat zouden meerdere meiden aangerand zijn. Vorige week maakte de burgemeester bekend opnieuw meldingen te hebben ontvangen. In de nacht van dinsdag naar woensdag was het weer raak.

Volgens burgemeester Lenferink is er geen sprake van een serie-aanrander, omdat de signalementen van de daders van de eerste zaken niet overeenkomen, meldt Omroep West. Hij roept iedereen die iets overkomt op om aangifte te doen bij de politie. Ook roept hij mensen op om op elkaar te letten.

Rosalie Klerkx is voorzitter van studentenvereniging Augustinus. Ze is onwijs geschrokken van de recente verkrachtingen en probeert de leden op allerlei manieren te waarschuwen. Ze somt een aantal maatregelen op: Zo hebben we e-mails verzonden, WhatsAppjes gestuurd, we drukken leden op het hart dat ze niet alleen naar huis gaan, dat ze hun livelocatie delen als ze op straat lopen en meteen 112 bellen als ze iets verdachts zien.

In de gemeenteraad is in november gesproken over de incidenten en is informatie bij de politie opgevraagd. Uit cijfers blijkt een lichte stijging van het aantal zedenzaken in de binnenstad en de omgeving van het station. Volgens de burgemeester wordt er sinds 12 november s nachts extra gesurveilleerd in de binnenstad. Ook zijn er extra rechercheurs op de zaken gezet.