A6 richting Lelystad gaat opnieuw weekend dicht

De A6 in de richting van Lelystad gaat dit weekend voor de laatste keer dicht. In het weekend van 9 tot 12 november wordt de hoofdrijbaan richting Lelystad, tussen Almere Stad en Almere Buiten-Oost klaar gemaakt voor gebruik. De weg is daarom afgesloten tussen 9 november 20.00 uur en 12 november 6.00 uur. De A6 vanuit Lelystad richting Amsterdam blijft gewoon open.

De afsluiting is tussen afrit 5 (Almere Stad) tot en met afrit 8 (Almere Buiten-Oost). Ook de verbindingsboog vanaf de A27 naar de A6 richting Lelystad is dat weekend afgesloten.

De A6 tussen Almere Stad en Almere Buiten is komend weekend afgesloten in de richting van Lelystad. Rijkswaterstaat werkt dit weekend aan de verbreding van de weg. 

Volgens Rijkswaterstaat wordt de hoofdrijbaan richting Lelystad (tussen Almere Stad en Almere Buiten-Oost) klaar gemaakt voor gebruik. Het definitieve asfalt wordt aangebracht inclusief de definitieve belijning. 

Ook worden de parallel- en hoofdrijbaan aangesloten op de rijstroken rondom afrit 8 (Almere Buiten-Oost).

Vanaf maandagochtend is de definitieve situatie (twee keer twee rijstroken richting Lelystad tussen de Hoge Vaart en Almere Buiten-Oost) in gebruik. Het verkeer kan tussen oprit 5 (Almere Stad) en afrit 6 (Almere Buiten-West) wisselen van hoofd- en parallelrijbaan. Na Almere Buiten-West is het niet meer mogelijk om van de hoofdrijbaan af te gaan. 

Verkeer met bestemming Almere, Utrecht of Hilversum zullen tussen oprit 5 (Almere Stad) en afrit 6 (Almere Buiten-West) de parallelrijbaan moeten kiezen.

Ontvang elke zondagochtend een wekelijks overzicht van de actualiteiten in je mailbox, natuurlijk geheel gratis.

Wist je dat je gratis abonnee kunt worden van Almere Nieuws? Zo kun je naast het reageren op artikelen bijvoorbeeld ook meedoen aan verschillende weggeefacties.