Gelderse politiek: Laagvliegroutes Lelystad van tafel

Gelderse politiek: \Laagvliegroutes Lelystad van tafel\
Gelderse politiek eensgezind in motie: laagvliegroute Lelystad Airport over provincie kan ├ęcht niet
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

ARNHEM – Lelystad Airport kan niet open voordat de laagvliegroutes over de provincie Gelderland van tafel zijn. Dat stelt Provinciale Staten woensdag. Een meerderheid schaarde zich achter een motie van GroenLinks.

Het vernieuwde vliegveld bij Lelystad moet in 2020 open gaan als uitbreiding van Schiphol. Over de aanvliegroutes van en naar Lelystad is al jarenlang veel getouwtrek. Door de drukte in het Nederlandse luchtruim moeten vliegtuigen van en naar Lelystad op relatief lage hoogte boven Gelderland vliegen.

In de motie van VVD (Dijkstra) en CDA (Mustafa Amhaouch) worden twee voorwaarden gesteld aan de opening van Lelystad Airport in 2020. Het vliegveld moet dan Europese vakantievluchten overnemen van Schiphol, zodat daar meer ruimte komt voor zakelijke vluchten. Bewoners in Noord- en Oost-Nederland, gesteund door de linkse oppositie, verzetten zich tegen uitbreiding van Lelystad Airport. Ze vrezen vooral geluidshinder door lage vliegroutes.

Het merendeel van de Gelderse politiek noemt dat onacceptabel. Laagvliegen is voor ons onacceptabel en staat haaks op alle maatregelen die we aan de grond nemen om onze inwoners en onze natuur te beschermen, zegt GroenLinks-Statenlid Anne Wieggers.

Tegenstanders van Lelystad Airport beschouwen de motie van VVD en CDA als misleiding. Op Twitter ontstond een levendig debat over de juiste tekstinterpretatie. Conclusie: de voorwaarde oogt stoer maar is loos. Immers: als de herziening van het luchtruim in 2023 toch niet gereed is, zal Lelystad Airport drie jaar na de opening niet worden gesloten.

De motie spreekt van een stevig signaal aan de Tweede Kamer en de regering. In Den Haag dienden regeringspartijen CDA en VVD vorige week nog een motie in waarin zij stellen dat Lelystad Airport in 2020 open kan, op voorwaarde dat in uiterlijk 2023 het luchtruim is heringedeeld en de laagvliegroutes verdwijnen.