Sportschool verwoest bij brand in Lelystad-Haven

In twee panden aan de Ringdijk in Lelystad-Haven is maandagmiddag uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak van een hevige brand. Die brak in de nacht van vrijdag op zaterdag uit, waarna de flat erboven moest worden ontruimd vanwege de enorme rookontwikkeling.

Ongeveer tien forensisch experts, taxateurs en andere deskundigen deden urenlang onderzoek in sportschool Center Gym en kapsalon Margreet, die beide op de benedenverdieping van het flatgebouw gevestigd zijn. De sportschool is nu één zwartgeblakerde ruimte, waarbij de complete inventaris door het vuur is vernietigd. De kapsalon heeft veel rookschade waardoor alles binnen vervangen moet worden.

Meerdere buurtbewoners vermoeden brandstichting. De schade loopt in de honderdduizenden euros. Of de sportschool op dezelfde plek terugkeert, is nog onbekend. De eigenaar van de kapsalon hoopt over enkele weken weer open te kunnen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.