Massale opkomst bij protest behoud volwaardig ziekenhuis Lelystad

Massale opkomst bij protest behoud volwaardig ziekenhuis Lelystad
Huidige plan voor ziekenhuis Lelystad is niet genoeg
In Lelystad hebben zeker duizend mensen een manifestatie bezocht om het personeel van het MC Zuiderzeeziekenhuis te steunen. Ze waren daartoe opgeroepen door de gemeenteraad, om “het belang van een goede en volwaardige ziekenhuisvoorziening in Lelystad onder de aandacht van de beslissers te brengen”.

De oproep van de raad was om het ziekenhuis te omarmen als mensen zich betrokken voelen. De omarming gebeurde ook. Hand in hand en schouder aan schouder stonden de bezoekers bij het ziekenhuis.

Donderdag bereikten de curatoren en het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk een akkoord over een doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen, waarvan het MC Zuiderzee de hoofdlocatie is. Het St Jansdal neemt een deel van de zorg over, maar voor de afdelingen spoedeisende hulp en acute verloskunde is vooralsnog geen ruimte.

Minister Bruins voor Medische Zorg zei dat inwoners in Lelystad nog wel terechtkunnen voor de meeste zorg. De gemeenteraad van Lelystad is teleurgesteld dat er geen “volwaardig ziekenhuis” meer is en vroeg daar met de manifestatie aandacht voor.

Ook de aanwezigheid van de commissaris van de Koning en de (loco-)burgemeesters uit naburige gemeenten laat volgens Kruis zien dat het probleem breed ligt. “Het gaat niet om Lelystad alleen. Het is een totaalgebied van 140.000 inwoners waar dit gevolgen voor heeft”, aldus Kruis.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.