In mei duidelijkheid effecten maatregelen laagvliegroutes Lelystad Airport – Omroep Gelderland

In mei duidelijkheid effecten maatregelen laagvliegroutes Lelystad Airport - Omroep Gelderland
Plotseling zijn de laagvliegroutes verdwenen… Hoe dan? Deze vragen kan de minister verwachten
In de Tweede Kamer werd donderdag al gesproken over de herindeling van het luchtruim. Dat moet een einde maken aan de laagvliegroutes van Lelystad Airport. Onder andere op de Veluwe is daar verzet tegen, omdat bewoners en bestuurders overlast verwachten van de routes. 

Verschillende partijen in de Tweede Kamer willen meer duidelijkheid over de effecten van de maatregelen die afgelopen week bekend werden. De minister en staatssecretaris Barbara Visser van Defensie schreven toen dat daardoor verkeer van Lelystad sneller kan stijgen. 

Oppositie: laagvliegroutes naar Lelystad nog niet van de baan

De oppositie in de Tweede Kamer was kritisch donderdag op de minister en vroeg zich af waarom er nu opeens wel maatregelen kunnen worden genomen, waardoor er uiterlijk vanaf de winter van 2021/22 al hoger gevlogen kan worden.

Dat heeft te maken met de afspraken die we hebben kunnen maken met Defensie en de uitwerking ervan, reageert minister Van Nieuwenhuizen. In de praktijk moeten mensen er minder van de vliegtuigen gaan merken omdat vliegtuigen sneller gaan stijgen, zegt ze na afloop van het debat. Ze is blij met de stappen die nu zijn gezet, ook al realiseert ze zich dat er mensen zijn die het vliegveld niet zien zitten. 

Het kabinet kondigde vlak voor Pasen aan dat vliegtuigen vanaf Lelystad boven Gelderland sneller kunnen stijgen naar kruishoogte. Het vliegverkeer van Schiphol en dat van Lelystad zouden vanaf eind 2021 gescheiden afgehandeld kunnen worden. Dan zouden de lagere routes op 1800 meter boven Gelderland maar bij uitzondering nodig zijn. Ook stelt Defensie het luchtruim boven de Veluwe open voor civiel verkeer. Coalitiepartij CDA is positief over de aanpassingen, al wil de partij wel weten welke effecten dit voor omwonenden heeft. Oppositiepartijen PvdA, Partij voor de Dieren, SP en GroenLinks zijn kritisch. Zij zijn verbaasd dat de minister nu zegt dat het verkeer voor Schiphol en Lelystad gezamenlijk kan worden afgehandeld, terwijl jaren werd gezegd dat dit niet mogelijk is.

Kamerlid Eppo Bruins van ChristenUnie vroeg de minister in het debat de optie te onderzoeken of een deel van het vliegverkeer via het IJsselmeer kan vliegen in plaats van over de Veluwe. Nog beter dan hoger vliegen is helemaal niet vliegen over de Veluwe, reageert hij.

Volgens ChristenUnie is het door de nieuwe maatregelen mogelijk een andere vliegroute te kiezen. Vliegtuigen vliegen dan linksom over het IJsselmeer. De minister herhaalde in het debat dat alle opties bij de herindeling weer openliggen. Daarin zal ook de route via het IJsselmeer meegenomen worden. 

Ook wil Bruins kijken naar de situatie rond Wezep. Dat blijft een grote zorg, het is toch een flessenhals daar. Er zijn kleine wijzigingen, maar die lossen niet echt wat op. Bruins wil de minister mogelijk met een motie op de situatie wijzen.

Positieve woorden waren er van Remco Dijkstra. Volgens de VVDer heeft het kabinet veel gedaan om problemen op te lossen. Successen moeten we vieren, daar moeten we niet zuur over doen, zegt hij. 

Volgen de partijgenoot van minister Van Nieuwenhuizen is zowel voor het laagvliegen een oplossing, maar ook voor vliegveld Teuge bij Apeldoorn. Daar dreigde het paracentrum te verdwijnen door de laagvliegroutes.  

Ik ben blij dat we het woord laagvliegen kunnen schrappen, de komende jaren, zei het Kamerlid uit het Gelderse Lienden. Daarop steeg hoongelach van omwonenden van de routes en van actievoerders op vanaf de tribune. 

Veel van die actievoerders vragen zich af of de beloften die worden gedaan wel standhouden. Voor hen duurt het proces lang. Het zijn allemaal wel erg kleine stapjes, geeft Kees Baumann uit Heerde aan. 

Het Nederlandse luchtruim is vol. Zó vol, dat de vliegtuigen naar Lelystad onder de routes naar Schiphol moeten vliegen. En dat is veel te laag, vinden actiegroepen als HoogOverijssel.

Als we de minister moeten geloven, komen er straks helemaal geen laagvliegroutes. Ze wil dit bereiken door twee veranderingen door te voeren:

2. Vliegtuigen naar Lelystad mogen gebruik maken van hoger luchtruim, wat op dit moment alleen beschikbaar is voor militaire toestellen.

Maar de minister heeft meer goed nieuws; de twee ingrepen kunnen namelijk al in de winter van 2021 worden doorgevoerd. En daarmee zijn we één jaar na de geplande opening al verlost van de omstreden laagvliegroutes.

Actiegroepen zijn sceptisch De belofte zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij actiegroepen als HoogOverijssel. Waarom is dit nu opeens mogelijk? En hoe?

De minister krijgt deze vraag ongetwijfeld voor de voeten geworpen tijdens de commissievergadering in de Tweede Kamer (tussen 11.30 en 14.30 uur). Er zijn in totaal 66 vragen ingediend.

RTV Oost volgt de vergadering. Benieuwd naar de verantwoording van de minister? Hou onze app en site in de gaten!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.