Oppositie: laagvliegroutes naar Lelystad nog niet van de baan – Leeuwarder Courant

Oppositie: laagvliegroutes naar Lelystad nog niet van de baan - Leeuwarder Courant
Plotseling zijn de laagvliegroutes verdwenen… Hoe dan? Deze vragen kan de minister verwachten
Het Nederlandse luchtruim is vol. Zó vol, dat de vliegtuigen naar Lelystad onder de routes naar Schiphol moeten vliegen. En dat is veel te laag, vinden actiegroepen als HoogOverijssel.

Als we de minister moeten geloven, komen er straks helemaal geen laagvliegroutes. Ze wil dit bereiken door twee veranderingen door te voeren:

GroenLinks, Partij voor de Dieren en SP betwijfelen dat en verwijzen naar de situatie rond Rotterdam, waar afspraken over routes in de praktijk niet worden nageleefd. “Dan is het toch begrijpelijk dat inwoners van Overijssel en Gelderland geen vertrouwen hebben dat de overlast minder wordt”, aldus Suzanne Kröger (GroenLinks). Nadrukkelijke wens van de kamer Minister Cora van Nieuwenhuizen ontkent dat de hogere routes bedoeld zijn om goodwill te kweken: “Het is een nadrukkelijke wens van de Kamer zelf om zo kort mogelijk lage routes te hebben.” Dat verkeer van Schiphol en Lelystad nu wel gezamenlijk kan worden afgehandeld komt doordat de minister naar eigen zeggen sinds haar aantreden heeft gehamerd op samenwerking met Defensie. Dat is gebeurd, aldus de minister. Hoe vaak hoger vliegen niet kan vanwege weersomstandigheden of het baangebruik op Schiphol, laat de minister nog exact uitzoeken. In elk geval zal er zon anderhalf jaar nog wel laag moeten worden gevlogen, aldus Van Nieuwenhuizen. Daarbij gaat zij dus er van uit dat Lelystad Airport in 2020 open gaat. De Tweede Kamer heeft na het meireces een apart overleg over de verkeersverdelingsregeling, waarin de verdeling van vluchten tussen Schiphol en Lelystad is geregeld.

2. Vliegtuigen naar Lelystad mogen gebruik maken van hoger luchtruim, wat op dit moment alleen beschikbaar is voor militaire toestellen.

Zo hoog mogelijk PvdA wil weten hoe de hoogte wordt gecontroleerd en wat met zo hoog mogelijk vliegen wordt bedoeld. D66 sluit zich hierbij aan. De SP ziet de aanpassing als de ultieme poging om goodwill voor Lelystad te scheppen bij de tegenstanders: “Is de minister het met ons eens?”, vroeg Kamerlid Cem Laçin. Het CDA vindt dat de SP blijft hangen in wantrouwen en is positief over de aangekondigde hogere routes. GroenLinks vraagt zich af of het mengen van Schiphol- en Lelystadverkeer wel veilig kan. De partij vindt dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) hiernaar onderzoek moet doen. De OVV is eerder kritisch geweest over de veiligheid in het drukke Nederlandse luchtruim. Regeringspartij ChristenUnie steunt het idee voor een onderzoek. De VVD is blij dat over een paar jaar het woord laagvliegen kan worden geschrapt, omdat de routes worden verhoogd.

Nieuws – Oppositie verwacht weinig van hoger vliegen

Maar de minister heeft meer goed nieuws; de twee ingrepen kunnen namelijk al in de winter van 2021 worden doorgevoerd. En daarmee zijn we één jaar na de geplande opening al verlost van de omstreden laagvliegroutes.

Het kabinet kondigde vlak voor Pasen aan dat vliegtuigen vanaf Lelystad boven Gelderland sneller kunnen stijgen naar kruishoogte. Het vliegverkeer van Schiphol en dat van Lelystad zouden vanaf eind 2021 gescheiden afgehandeld kunnen worden. Dan zouden de lagere routes op 1800 meter boven Gelderland maar bij uitzondering nodig zijn. Ook stelt Defensie het luchtruim boven de Veluwe open voor civiel verkeer. Coalitiepartij CDA is positief over de aanpassingen, al wil de partij wel weten welke effecten dit voor omwonenden heeft. Oppositiepartijen PvdA, Partij voor de Dieren, SP en GroenLinks zijn kritisch. Zij zijn verbaasd dat de minister nu zegt dat het verkeer voor Schiphol en Lelystad gezamenlijk kan worden afgehandeld, terwijl jaren werd gezegd dat dit niet mogelijk is.

Actiegroepen zijn sceptisch De belofte zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij actiegroepen als HoogOverijssel. Waarom is dit nu opeens mogelijk? En hoe?

De minister krijgt deze vraag ongetwijfeld voor de voeten geworpen tijdens de commissievergadering in de Tweede Kamer (tussen 11.30 en 14.30 uur). Er zijn in totaal 66 vragen ingediend.

RTV Oost volgt de vergadering. Benieuwd naar de verantwoording van de minister? Hou onze app en site in de gaten!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.

Het oplossen van de laagvliegroutes staat al bijna twee jaar op de agenda van de politiek, na de grote weerstand die in Gelderland en Overijssel ontstond. Lelystad Airport is ontwikkeld als overloophaven van Schiphol. De opening ervan staat gepland voor april 2020.

Regeringspartijen D66 en de ChristenUnie zijn erg kritisch over de uitbreiding van Lelystad Airport. Zij willen harde garanties over een einde aan de laagvliegroutes, maar ook over hoe het vliegveld vluchten gaat overnemen van Schiphol. 

Afgelopen week stuurde staatssecretaris van Defensie Barbara Visser en minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat een brief naar de Tweede Kamer. Daarin schreven de twee bewindslieden dat de overlast voor de Veluwe kleiner wordt dan gedacht.

Dat komt door nieuwe afspraken. Straks mogen gewone vliegtuigen van Lelystad Airport gebruik maken van militair luchtruim en ze mogen tussen verkeer van Schiphol door vliegen.

Uiterlijk in de winter van 2021/2022 moeten die maatregelen zijn doorgevoerd. Dat moet er voor zorgen dat vliegverkeer van Lelystad sneller mag klimmen. Vanuit de Tweede Kamer klonken positieve reacties.

Actievoerders in Gelderland hebben hun bedenkingen. Zij willen eerst concretere plannen zien en staan daarin niet alleen. Woensdag was er een debat in het provinciehuis van Gelderland over Lelystad Airport op verzoek van de ChristenUnie.

De meeste Gelderse partijen hebben nog twijfels over de toezeggingen van de ministeries. We willen concreet weten wat de gevolgen zijn van de veranderingen, reageert gedeputeerde Josan Meijers.

Volgens diverse Gelderse politieke partijen ontbreken garanties. De meeste partijen blijven van mening dat eerst de laagvliegroutes van de baan moeten voordat Lelystad Airport open kan.

Tijdens het Haagse debat op donderdag mot blijken of de Tweede Kamerleden de zorgen van hun provinciale collegas delen.