Verdachte van veroorzaken dodelijk ongeval in Lelystad is weer vrij – De Stentor

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

Bij het dodelijke ongeluk in Lelystad zijn meerdere voertuigen betrokken. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

LELYSTAD – Bij een verkeersongeluk in Lelystad zijn vrijdagavond een 67-jarige man en zijn kleinzoon van 4 jaar om het leven gekomen. De inwoners van Lelystad zaten samen met een 63-jarige vrouw in een auto. Zij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Bij het dodelijke ongeluk in Lelystad zijn meerdere voertuigen betrokken. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

Een Toyota Aygo en een witte Range Rover met elk drie passagiers erin botsten rond 18.15 uur op de kruising van de Larserdreef met het Rijnland tegen elkaar op. De 67-jarige bestuurder van de Toyota en zijn 4-jarige kleinzoon zijn door de klap om het leven gekomen.

De Range Rover werd bestuurd door een 26-jarige man uit Lelystad. Zowel hij als zijn twee passagiers, twee mannen uit Lelystad van 22 en 27 jaar oud, zijn ter controle naar een ziekenhuis vervoerd, aldus de politie zaterdag, die spreekt van een tragisch ongeval.

De bestuurder (26) is door de Flevolandse politie aangehouden en in het belang van het onderzoek vastgezet. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dood of letsel door schuld. Uit meerdere testen van agenten blijkt al wel dat hij niet onder invloed was van alcohol of drugs.

De politie zoekt getuigen van vóór en na het ongeluk. Het opsporingsteam is in het bijzonder op zoek naar iedereen die een van de betrokken autos voor het ongeval heeft zien rijden in Lelystad of in de omgeving van die plaats.

Diverse hulpdiensten kwamen na het ongeluk ter plaatse. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen. Ter plaatse boden ook diverse omstanders direct hulp. Ondanks de heftigheid van dit tragische ongeval, hebben zij veel waardevolle dingen kunnen doen. De politie spreekt daarvoor veel dank uit.