‘Huisarts uit Maastricht verdacht van moord’

Een huisarts uit Maastricht wordt ervan verdacht zijn schoonmoeder te hebben vermoord. Zij woonde in een verpleeghuis, maar kwam onder verdachte omstandigheden te overlijden. De arts zou zijn moeder langzaamaan naar de dood hebben gedreven door te hoge doses medicijnen toe te dienen. Het is nu de vraag of het echt om moord gaat, of het om euthanasie gaat of palliatieve sedatie. Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) krijgt de arts een straf die past bij het plegen van een moord, maar het strafrechtelijk onderzoek loopt nog. Dat meldt de Telegraaf. 

De schoonmoeder van de verdachte arts kwam in 2016 te overlijden. Dit is echter niet het enige geval waarbij de rol van de man wordt onderzocht. In 2017 overleed een hoogbejaarde vrouw in een kliniek waar de arts ook werkte. Nabestaanden van de vrouw vermoeden dat de vrouw geen natuurlijke dood is gestorven. 

Het Maastrichtse verzorgingstehuis Martha Flora is ‘diep geraakt en verdrietig’ over het nieuws dat een huisarts wordt verdacht van tenminste één sterfgeval in het verzorgingstehuis.

Huisarts Maastricht vast op verdenking van moord op schoonmoeder

Woensdagochtend werd duidelijk dat er een strafrechtelijk onderzoek tegen een Maastrichtse huisarts loopt vanwege een verdacht sterfgeval in een verpleeghuis. Het sterfgeval betreft de dood van de schoonmoeder van de huisarts in juli 2016.

MedicatieHuisarts G.W. zou zijn schoonmoeder in de week voor en op de avond van haar overlijden hoge doses medicijnen hebben toegediend, die niet via haar vaste apotheek waren geleverd. Die medicijnen zouden de dood van de vrouw hebben veroorzaakt of bespoedigd.

MaatregelenDe besturen van Martha Flora en zorgorganisatie Envida zijn ‘diep geraakt en verdrietig door de ontstane situatie’, zo staat in een persverklaring. Ze laten weten dat ze de ‘maatregelen hebben getroffen die nodig waren’.


Maastricht at Twitter: