Spooroorlog dreigt wegens verbinding Maastricht-Luik

\Spooroorlog\ dreigt wegens verbinding Maastricht-Luik
Na Fyra-debacle dreigt nieuwe spooroorlog tussen Nederland en België
Treinen België weigert Nederlandse treinen op een nieuwe verbinding over de grens bij Zuid-Limburg. Het materieel zou onveilig zijn.

Die internationale trein werd in 2015 gepresenteerd als schoolvoorbeeld van internationale samenwerking bij grensoverschrijdend treinverkeer. Arriva bestelde speciale treinstellen die geschikt zijn voor het Belgische, Nederlandse en Duitse spoor. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat investeerde 19 miljoen euro in spoorverdubbeling en electrificatie van het traject tussen Heerlen en de Duitse grens.

Maar vooralsnog gaat die trein niet verder rijden dan Maastricht, ondanks bemoeienis van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat en Milieu, D66). Zij heeft herhaaldelijk geprobeerd haar Belgische ambtsgenoot François Bellot (Mobiliteit, Mouvement Réformateur) op andere gedachten te brengen, zo bevestigt haar woordvoerder, maar vooralsnog zonder resultaat.

België zal geen millimeter toegeven, zegt Bellots woordvoerder op zijn beurt. We hanteren hier Belgische en Europese veiligheidsregels voor het spoorverkeer, ook tussen Luik en de Nederlandse grens, en daar voldoet het materieel niet aan.

De woordvoerder wijst bovendien op het beladen verleden van zijn minister als het om spoorveiligheid gaat. Bellot was voorzitter van een commissie die onderzoek deed naar de oorzaak van de treinramp in het Belgische Buizingen in 2010, met 19 doden en 171 gewonden de grootste ramp op het Belgische spoor. Een belangrijke oorzaak was het ontbreken van een adequaat beveiligingssysteem in een van de bij het ongeluk betrokken treinen.

Het is niet voor het eerst dat Nederland en België ruziën over grensoverschrijdend treinverkeer. Het mislukken van de Fyra, vijf jaar geleden, was mede het gevolg van loopgravenoorlogen tussen Nederland en België. De parlementaire enquêtecommissie die dat fiasco onderzocht, constateerde dat het Belgische spoorbedrijf NMBS én de Belgische staat in dat dossier onbetrouwbare partners waren. Maar een andere aanbeveling was dat het kabinet in de toekomst bij internationale samenwerking op het spoor moet zorgen voor een goede en tijdige inventarisatie van belangen en risicos van buitenlandse belanghebbenden.

België heeft Nederland er vanaf 2016 bij herhaling voor gewaarschuwd dat al het nieuwe rollend materieel tussen Aken en Luik moet voldoen aan Europese en Belgische regelgeving, aldus Bellots woordvoerder. Die verplichting is vanaf 2006 benadrukt in al onze contacten met het Nederlandse ministerie van Infrastructuur.

Het Nederlandse Kamerlid Martijn van Helvert (CDA) en zijn Belgische collega Jef van den Bergh (CD&V), beiden lid van het Benelux-parlement, waarschuwen inmiddels voor escalatie. Nederland dreigt nu ook Belgisch materieel te weigeren omdat het niet aan de veiligheidsnormen zou voldoen, aldus beide parlementariërs. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bevestigt dat het vanaf volgende week ook het Belgische materieel dat tussen Luik en Nederland rijdt, op veiligheid inspecteren, zo bevestigt een ILT-woordvoerder.

De spoorlijn Aken-Maastricht-Luik gaat drie universiteitssteden met elkaar verbinden, zegt de Limburgse gedeputeerde Hubert Mackus (CDA). Bovendien geeft het Nederlandse reizigers toegang tot de hogesnellijnen van Aken en Luik. Vanuit Maastricht ben je straks eerder in Parijs dan in Den Haag.

Er was sinds 2016 constructief overleg, maar België kwam vorige maand in één keer met aanvullende eisen. Het materieel van Arriva moet nu voldoen aan veiligheidsvoorschriften waar België zelf ook niet aan voldoet, aldus Mackus.

Jos Verlaan 8 november 2018 om 21:57 Mail de redactie Artikel opslaan Opmerkingen? Mail ons Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt. U kunt ons ook anoniem een tip geven.

Om verder te gaan naar onze website, hebben wij dus uw toestemming nodig om u een optimale surfervaring te geven. Klik daarom nu op Verder naar website.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina bezocht wordt, waar precies bezoekers de meeste tijd doorbrengen… Hierdoor zijn we in staat de structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor u. De statistieken en overige rapportages herleiden we niet naar personen.

Ons doel is om bezoekers van onze website te voorzien van informatie die zo relevant mogelijk is voor hem of haar. Daarom proberen wij onze website zoveel mogelijk aan iedere bezoeker aan te passen. Dit doen we niet alleen via de inhoud van onze website, maar ook via de advertenties die worden getoond.

De content van onze website is grotendeels tot helemaal gratis. In ruil tonen we ook advertenties. Op deze manier kunnen we jou kosteloos laten genieten van boeiende artikels en/of interessante videos.

Om deze gepersonaliseerde advertenties te kunnen leveren, proberen wij op basis van de websites die u bezoekt op het internet een beeld te krijgen van uw vermoedelijke interesses. Op basis van deze interesses passen we de inhoud op onze website aan voor verschillende groepen klanten. Zo kan u bijvoorbeeld op basis van uw surfgedrag opgenomen worden in een bepaalde categorie, zoals man, leeftijdscategorie 30 tot 45 jaar, getrouwd en kinderen, met een interesse in voetbal. Deze groep krijgt vervolgens uiteraard andere advertenties te zien dan het segment vrouw, leeftijdscategorie 20 tot 30 jaar, ongetrouwd en interesse in reizen.

De verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens is, afhankelijk van de website die u bezoekt, één van de volgende entiteiten die deel uitmaken van de Belgische ondernemingsgroep De Persgroep NV:

U kan met het voorgestelde gebruik instemmen door hieronder op Verder naar website te klikken.

U krijgt advertenties te zien, maar deze zijn niet afgestemd op uw profiel waardoor ze niet altijd relevant zullen zijn en ook regelmatiger zullen terugkomen.

U krijgt nog steeds algemene advertenties die afgestemd zijn op de content van de bezochte pagina. Zo zal u eerder sport gerelateerde advertenties tegenkomen op onze sportpaginas.

Volledige toegang tot de website, makkelijk delen met uw netwerk én reclame op maat met een minimum aan herhaling.