Fusie Rabobank Maastricht-Sittard

De leden zijn uitgenodigd om volgende week te komen praten over de plannen voor de fusie. Volgens de twee banken is samenvoeging noodzakelijk om de financiële dienstverlening te versterken, schrijft WijLimburg. 

IJskast "Door onze krachten te bundelen zijn we klaar voor de toekomst en blijven we een ijzersterke bank voor onze klanten en leden", aldus de directie. Al eerder waren er plannen om in Limburg het aantal Rabobanken te beperken, maar die plannen werden in de ijskast gezet als gevolg van een algehele landelijke reorganisatie. Het is niet bekend wat de samenvoeging betekent voor het personeel en de kantoren in de twee werkgebieden. De vier jaar geleden nieuw gebouwde bank in Sittard staat al grotendeels leeg door verplaatsing van afdelingen naar onder meer Roermond en Maastricht.

Rabobank Westelijke Mijnstreek en Maastricht eo fuseren

Rabobank Maastricht en omstreken en Rabobank Westelijke Mijnstreek willen fuseren tot één krachtige Rabobank.

De Rabobank-kantoren in Maastricht en Sittard worden samengebundeld. Volgende week worden de plannen voor de fusie en de concrete uitvoering besproken

Dat heeft directievoorzitter Pascal Vandermeulen in een e-mailbericht laten weten aan haar leden. De reden voor deze samenvoeging is dat men de kwaliteit van de financiële dienstverlening wil versterken. “Door onze krachten te bundelen zijn we klaar voor de toekomst en blijven we een ijzersterke bank voor onze klanten en leden.”

Volgende week donderdag, 15 november, kunnen leden op twee adressen en locaties hun vragen over deze fusie kwijt bij leden van de ledenraad en de directie: van 10:30 uur tot 12:30 uur in de bankwinkel aan de Wethouder Sangersstraat 2 in Beek en van 18:00 uur tot 20:00 uur in het Adviescentrum aan de, Bergerweg 49 in Sittard. Aanmelden is niet nodig.