Maastricht: Draaiboek ligt klaar voor Songfestival 2020 – 1Limburg – Nieuws en Sport uit Limburg

Maastricht: \Draaiboek ligt klaar voor Songfestival 2020\ - 1Limburg - Nieuws en Sport uit Limburg
Meerdere steden geïnteresseerd in organisatie Songfestival
Zo zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema eerder al dat het liedjesfestijn welkom is in de hoofdstad, maar ook vanuit onder meer Maastricht, Den Haag en Rotterdam is belangstelling.

“Het spreekt voor zich dat Maastricht als meest Europese stad van Nederland zich kandidaat stelt voor dit festival”, reageerde de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake. “Het MECC heeft in het verleden bewezen een uitstekende organisator te zijn van grote internationale evenementen.”

Het spreekt voor zich dat Maastricht als meest Europese stad van Nederland zich kandidaat stelt voor dit festival, reageerde burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Het MECC heeft in het verleden bewezen een uitstekende organisator te zijn van grote internationale evenementen. Bovendien is Maastricht met België en Duitsland om de hoek volgens haar dé stad om namens Nederland in 2020 artiesten en fans van over heel de wereld met trots te ontvangen.

Brabant wil Eurovisie Songfestival organiseren na winst Duncan

Daarnaast is Maastricht met België en Duitsland om de hoek volgens haar “dé stad om namens Nederland in 2020 artiesten en fans van over heel de wereld met trots te ontvangen”.

Ook Rotterdam ziet de organisatie van het evenement wel zitten. Volgens een woordvoerster van cultuurwethouder Said Kasmi is de Maasstad een “goede kandidaat om een groot internationaal evenement te organiseren”. Ahoy heeft zich al aangeboden als mogelijke locatie, zei de directeur eerder tegen RTV Rijnmond.

In Den Haag opperde Hart voor Den Haag/Groep de Mos, de grootste partij in de hofstad, afgelopen week al dat Den Haag zich moet aanmelden voor het festival. Ook lieten de IJsselhallen in Zwolle en GelreDome in Arnhem in diverse media weten er oren naar te hebben om het songfestival onderdak te bieden.

Overigens is de AVROTROS nu eerst aan zet als verantwoordelijke omroep. Steden moeten zich officieel kandidaat stellen en onder meer een bidboek indienen. Daarna beslissen de European Broadcasting Union (EBU) en AVROTROS wat de beste opties zijn.

Overigens is de AVROTROS nu eerst aan zet als verantwoordelijke omroep. De organisatie zal een samenwerking zijn met de NPO en de NOS. Steden moeten zich officieel kandidaat stellen en onder meer een bidboek indienen. Daarna beslissen de European Broadcasting Union (EBU) en AVROTROS wat de beste opties zijn.

Nu Nederland na de winst van Duncan Laurence volgend jaar het Eurovisiesongfestival mag organiseren, hengelen diverse steden ernaar het muziekevenement te huisvesten. Ook Maastricht wil zich kandidaat stellen.

Nederlandse steden strijden al om organisatie SF

Volgens Jos Vranken, algemeen directeur van NBTC Holland Marketing, trekt het liedjesfestijn komend jaar tienduizenden bezoekers.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

“In gastlanden die ons voor waren is gebleken dat het songfestival een enorm effect heeft op het bezoek en imago van een land”, zo zegt hij. “Op die manier laat Nederland wereldwijd zien dat we meer te bieden hebben dan de traditionele iconen en plekken”, zegt hij.

“Het spreekt voor zich dat Maastricht als meest Europese stad van Nederland zich kandidaat stelt voor dit festival”, reageerde burgemeester Annemarie Penn-te Strake. “Het MECC heeft in het verleden bewezen een uitstekende organisator te zijn van grote internationale evenementen.” Bovendien is Maastricht met België en Duitsland om de hoek volgens haar “dé stad om namens Nederland in 2020 artiesten en fans van over heel de wereld met trots te ontvangen”.

Nieuws Strijd om organisatie songfestival barst los

Diverse steden streven ernaar het muziekevenement te huisvesten. Zo is er belangstelling uit onder meer Amsterdam, Maastricht, Den Haag en Rotterdam. En ook Brabant waagt zich dus nu in de race.

Hartstikke trots"Wij zijn hartstikke trots dat Duncan die in Tilburg op school heeft gezeten het festival heeft gewonnen. Daarom zou het ook leuk als het festival hier zal plaatsvinden", laat VVDer Suzanne Otters, lid van Provinciale Staten, weten aan Omroep Brabant. "Dat kan ook heel goed zijn voor het Brabantse bedrijfsleven."

Het nummer ‘Arcade’ verwijst naar de Tilburgse kermis, betogen de fracties. Duncan heeft aan de Rockacademie gestudeerd en jarenlang in Tilburg gewoond.

Overigens is de AVROTROS nu eerst aan zet als verantwoordelijke omroep. Steden moeten zich officieel kandidaat stellen en onder meer een bidboek indienen. Daarna beslissen de European Broadcasting Union (EBU) en AVROTROS wat de beste opties zijn.

Eerst de lobbyWaar het festival dan zal moeten worden gehouden, weet Otters nog niet. "Dat is invulling voor later. Eerst gaan wij de lobby starten."

Maastricht & Rotterdam"Het spreekt voor zich dat Maastricht als meest Europese stad van Nederland zich kandidaat stelt voor dit festival", reageerde burgemeester Annemarie Penn-te Strake. "Het MECC heeft in het verleden bewezen een uitstekende organisator te zijn van grote internationale evenementen." Bovendien is Maastricht met België en Duitsland om de hoek volgens haar "dé stad om namens Nederland in 2020 artiesten en fans van over heel de wereld met trots te ontvangen".

Ook Rotterdam ziet de organisatie van het evenement wel zitten. Volgens een woordvoerster van cultuurwethouder Said Kasmi is de Maasstad een "goede kandidaat om een groot internationaal evenement te organiseren". Ahoy heeft zich al aangeboden als mogelijke locatie, zei de directeur eerder tegen RTV Rijnmond.

Den Haag?In Den Haag opperde Hart voor Den Haag/Groep de Mos, de grootste partij in de hofstad, afgelopen week al dat Den Haag zich moet aanmelden voor het festival. Ook lieten de IJsselhallen in Zwolle en GelreDome in Arnhem in diverse media weten er oren naar te hebben om het songfestival onderdak te bieden.

Overigens is de AVROTROS nu eerst aan zet als verantwoordelijke omroep. Steden moeten zich officieel kandidaat stellen en onder meer een bidboek indienen. Daarna beslissen de European Broadcasting Union (EBU) en AVROTROS wat de beste opties zijn.

VisitekaartjeNPO, AVROTROS en NOS slaan de handen ineen voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival 2020, zo maken ze zondag bekend. Het Eurovisiesongfestival 2020 moet "een visitekaartje worden van Nederlandse creativiteit en media-innovatie", stellen de drie partijen. NPO, AVROTROS en NOS pakken de organisatie "namens de gehele publieke omroep, ieder vanuit zijn eigen rol" gezamenlijk op.

De komende weken wordt achter de schermen "hard gewerkt" om de plannen vorm te geven en een projectorganisatie neer te zetten. Songfestivalbaas Jon Ola Sand liet zaterdagavond vlak na de winst van Duncan al weten binnenkort naar Nederland te komen om de volgende editie van het festival voor te bereiden.