Maastricht, Zwolle en Rotterdam willen Songfestival – AD.nl

Maastricht, Zwolle en Rotterdam willen Songfestival - AD.nl
Nederlandse steden strijden al om organisatie SF
“Ik weet niet wat ik moet zeggen, echt niet”, zei een geëmotioneerde Laurence na het behalen van de winst tegen Jan Smit en Cornald Maas.

Naar eigen zeggen had de zanger, die al weken door de bookmakers als favoriet werd gezien, weinig last van druk. “Ik had zoiets van: weet je wat, het gaat om de muziek. Dus alsjeblieft, in Nederland, of waar dan ook: pak die pen op, pak die gitaar, of dat keyboard. Want je ziet: het kan!”

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Radio 2 en 3FM in teken van finale Eurovisie Songfestival

De 25-jarige zanger behaalde in totaal 492 punten en verwees daarmee Italië (465 punten) en Rusland (369) naar respectievelijk de tweede en derde plaats. Aan de finale deden in totaal 26 landen mee.

NPO Radio 2 en NPO 3FM staan vanavond in het teken van de finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Op Radio 2 is van 18:00 tot 21:00 uur de ‘Songfestival Top 50′ te horen. Na negenen doen Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof verslag van de finale.

“What the hell just happened?” – een mooie zin om een persconferentie te openen. Duncan Laurence deed het net. De zanger werd meteen na zijn winst van de finale van het Eurovisie Songfestival meegenomen naar een zaal om de pers te woord te staan. Daar kreeg hij een groot applaus, en gooide hij een fles water om. “Ik ga de trofee nooit meer loslaten”, zei hij. “Ik kan hier geen lied over schrijven. Ik kan dit niet in woorden uitdrukken.”

3FM doet niet via de radio, maar via Facebook live verslag het Songfestival, waarin Duncan Laurence ons land vertegenwoordigt. Middagjocks Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen voorzien het liedjesfestival vanaf 21:00 uur van ‘vakkundig commentaar’. “We lopen meer dan een minuut voor op NPO 1 en de Belgische en Britse tv, dus de uitslag bij ons als eerst”, twittert Rámon.

Bart Arens deed de afgelopen drie dagen al live verslag op NPO Radio 2 vanuit Tel Aviv voor de 2019-editie van het Eurovisie Songfestival.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.