André Rieu steunt komst Songfestival naar Maastricht – De Limburger

André Rieu steunt komst Songfestival naar Maastricht - De Limburger
André Rieu wil Songfestival naar zijn thuisstad halen
André Rieu heet zich op Twitter openlijk uitgesproken over de wens om het Eurovisie Songfestival in 2020 naar Maastricht te halen.

André Rieu heet zich op Twitter openlijk uitgesproken over de wens om het Eurovisie Songfestival in 2020 naar Maastricht te halen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

André Rieu heet zich op Twitter openlijk uitgesproken over de wens om het Eurovisie Songfestival in 2020 naar Maastricht te halen.

Ook Rotterdam ziet de organisatie van het evenement wel zitten. Volgens een woordvoerder van wethouder Said Kasmi (Cultuur) is de Maasstad een “goede kandidaat om een groot internationaal evenement te organiseren”. Rotterdam Ahoy heeft zich al opgeworpen als mogelijke locatie, zei de directeur van de evenementenhal eerder tegen RTV Rijnmond.

Zou het echt? Brabant wil het Eurovisie Songfestival volgend jaar organiseren – indebuurt Den Bosch

De wereldberoemde violist vraagt zijn volgers: Zullen we het Songfestival volgende keer in Maastricht houden, mijn thuisstad? De video was tegen de middag al meer dan vijfhonderd keer bekeken.

De burgemeester van Maastricht en de directeur van het MECC hebben serieuze plannen om het Eurovisie Songfestival in 2020 in Maastricht te organiseren.

“Het spreekt voor zich dat Maastricht als meest Europese stad van Nederland zich kandidaat stelt voor dit festival”, reageerde de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake. “Het MECC heeft in het verleden bewezen een uitstekende organisator te zijn van grote internationale evenementen.”

André Rieu heet zich op Twitter openlijk uitgesproken over de wens om het Eurovisie Songfestival in 2020 naar Maastricht te halen.

Leeuwarden heeft al laten weten het Songfestival graag te organiseren. Onder meer Amsterdam, Den Haag en Maastricht zien het festival ook wel zitten. Groningen zal daarentegen geen poging doen om het Songfestival binnen te halen.

Het gemeentebestuur is nog niet in spoedberaad bij elkaar gekomen om de kandidaatstelling te bespreken. De fracties van de coalitiepartijen gaan in elk geval geen aanstalten maken om een bidboek in te dienen. Ze geven het geld liever uit aan andere zaken.

Daarnaast is Maastricht met België en Duitsland om de hoek volgens haar “dé stad om namens Nederland in 2020 artiesten en fans van over heel de wereld met trots te ontvangen”.

GroenLinks, de grootste partij in Groningen, heeft de kandidaatstelling wel besproken binnen de fractie. Een aantal weken geleden kwam het al ter sprake.

Als Groningen er financieel beter voor had gestaan was het een ander verhaal geweest, zegt Mirjam Wijnja. We hebben nu zoveel andere vraagstukken waardoor het raar zou zijn als het Songfestival prioriteit zou krijgen.

André Rieu is trots op Duncan Laurence

De afgelopen jaren waren de winnende landen tussen de 15 en 30 miljoen euro kwijt voor de organisatie.

Promotiestunt? Echt niet! De burgemeester van Maastricht en de directeur van het MECC gaan serieus aan de slag om het Eurovisie Songfestival in 2020 naar Maastricht te halen.

Een bedrag dat bij elkaar wordt gebracht door onder meer de tv-omroep die het Songfestival organiseert, maar ook door de stad waar het evenement wordt gehouden.

Ik heb geen goed beeld van de omvang van het evenement, maar ik denk dat we te krap zittenBerndt Benjamins – D66

PvdA-voorman Jullian Bushoff vindt de verwachte miljoenenrekening te gortig. Ik had er overigens nog niet bij stilgestaan om het hier te organiseren, laat Bushoff weten. Het is natuurlijk erg leuk om het hier te organiseren, maar het zit er gewoon niet in. We kunnen er simpelweg geen miljoenen voor uittrekken.

Ook D66 zal geen ruimte zoeken in de begroting voor het Songfestival. Fractieleider Berndt Benjamins vraagt zich bovendien af of Groningen de organisatie wel aankan.

Ik denk dat we de hotelcapaciteit niet hebben. Nou heb ik eerlijk gezegd geen goed beeld van de omvang van het evenement, maar ik denk dat we qua ruimte in Groningen te krap zitten. Ook vrees ik dat Martiniplaza niet groot genoeg is. Daarnaast is er ook geen ruimte in de begroting voor het binnenhalen van het Songfestival, meent Benjamins.

Meerdere steden willen songfestival binnenhalen

Financieel draagvlak is er dus niet bij de gemeente Groningen. Hoe zit dat dan bij de provincie Groningen? Beoogd gedeputeerde Mirjam Wulfse (VVD) is de aangewezen persoon om het festival binnen te halen, gezien haar toekomstige portefeuille cultuur.

Wulfse moet vooral erg hard lachen als haar de vraag wordt voorgelegd. De begroting moet nog gemaakt worden, maar misschien heeft gedeputeerde Staghouwer nog een gaatje voor een paar miljoen?

Huidig gedeputeerde Henk Staghouwer (ChristenUnie) moet ook hard lachen als de kandidaatstellingsvraag wordt voorgelegd. Hij vraagt zich zelfs hardop en lachend af of de vraag een serieuze vraag is.

Het is natuurlijk een prachtige kans voor Nederland, vooral economisch, zegt Staghouwer als hij is uitgelachen.

Maar ik kan hiervoor niet zomaar een paar miljoen op het tapijt vegen. We willen graag ondersteunen waar kan, maar daar blijft het bij. Die miljoenen hebben we niet op de plank liggen.

– Succes Duncan Laurence straalt af op Janneke Jager: Straks een duet?- Eurovisiesongfestival volgend jaar op Schiermonnikoog?