Student die van brug Maastricht sprong uit water gehaald – AD.nl

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

MAASTRICHT – Update 10.04 uur – Een man die vrijdagochtend in de Maas is gesprongen in Maastricht, is inmiddels uit het water gehaald en wordt gereanimeerd in het ziekenhuis. Eerder meldde de politie dat hij was overleden. Dat bleek onjuist.

De Telegraaf meldt dat het gaat om twee studenten die opstap zijn geweest en gedronken hebben. Rond 08:15 uur sprongen zij de Maas in en ooggetuigen belden meteen de politie. Omstanders zagen de vermiste persoon een keer onder water gaan, en daarna niet meer boven komen, zegt een politiewoordvoerder.

Tweetal springt van brug Maastricht, zoektocht naar vermiste

Vrijdagochtend werd groots gezocht naar iemand die samen met een ander van de Wilhelminabrug was gesprongen. Ooggetuigen zagen rond 08.15 uur twee studenten springen, zo verklaarde de politie. Zij belden daarna 112.

In #Maastricht zijn vanaf de Wilhelminabrug twee personen in het water gesprongen. Eén persoon is inmiddels weer aan wal, de andere is vermoedelijk nog te water. Naar de vermiste persoon wordt druk gezocht. Scheepvaart is op de hoogte gebracht. Meer informatie volgt.

De ene man kwam snel aan wal. Hij wordt momenteel nagekeken in de ambulance en verklaarde op stap te zijn geweest en te hebben gedronken, aldus de politie.

Volgens de politie kon een persoon aan de kant komen. Naar de ander werd enige tijd gezocht. Hij werd uit het water gehaald en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Omstanders zagen de andere man onder water gaan en niet meer bovenkomen, zo verklaarde de politie aan De Telegraaf. Een grote zoektocht volgde. Even later werd hij uit het water gehaald. Aanvankelijk meldde de politie dat hij overleden was. Dat rectificeerde de politie later. De man ligt in het ziekenhuis en wordt gereanimeerd.

Wilt u in contact komen met de redactie? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn (zet het nummer +31613650952 in uw telefoon of klik hier) of mail naar verslaggever Nico Fassotte, n.fassotte@telegraaf.nl.

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.