Brugspringer Maastricht alsnog overleden | Binnenland – AD.nl

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De man die gisteren samen met een tweede persoon van de Wilhelminabrug in Maastricht in het water sprong, is vannacht overleden.

Omstanders zagen de andere man onder water gaan en niet meer bovenkomen, zo verklaarde de politie aan De Telegraaf. Een grote zoektocht volgde. Even later werd hij uit het water gehaald en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij werd gereanimeerd. Aanvankelijk meldde de politie dat hij overleden was. Dat rectificeerde de politie later.

Brugspringer Maastricht alsnog overleden

De man was gisteren samen met een andere man in het water gesprongen, het is niet duidelijk waarom. Hulpdiensten konden het slachtoffer in eerste instantie reanimeren, waarna hij in kritieke toestand werd opgenomen in het ziekenhuis. Vannacht is hij alsnog overleden, meldt de politie via Twitter.

De andere man was al eerder uit het water gehaald en is ook nagekeken door het ambulancepersoneel. Hij is niet gewond geraakt.

Vrijdagochtend werd groots gezocht naar iemand die samen met een ander van de Wilhelminabrug was gesprongen. Ooggetuigen zagen rond 08.15 uur twee studenten springen, zo verklaarde de politie. Zij belden daarna 112.

Er is geen sprake van een misdrijf, de politie gaat uit van een ongeval. Volgens De Telegraaf waren het twee studenten die een stapavond hadden gehad.

Wilt u in contact komen met de redactie? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn (zet het nummer +31613650952 in uw telefoon of klik hier) of mail naar verslaggever Nico Fassotte, n.fassotte@telegraaf.nl.