Honderden protesterende boeren dinsdag met tractor verwacht bij provinciehuis in Maastricht – De Limburger

Boerenprotest bij het provinciehuis van Leeuwarden. Dinsdag protesteren Limburgse boeren bij het provinciehuis in Maastricht. Afbeelding: ANP

Naar schatting zeker 250 tot 350 boeren trekken dinsdagochtend met hun tractor richting provinciehuis in Maastricht om daar te gaan demonstreren.

Petitie In de petitie stellen de LLTB en het LAJK onder meer dat provinciale beleidsregels over stikstof van tafel moeten. Provinciebesturen in het hele land lopen op verschillende punten vooruit op het rijksbeleid, wat een grote impact heeft op boerenbedrijven en -gezinnen. Gisteren lieten boeren in Friesland en Brabant al van zich horen. In Friesland gingen de beleidsmaatregelen dezelfde dag nog van tafel. In de negen provincies in het LTO Noord-gebied zijn aanstaande maandag vergelijkbare acties. De LLTB en het LAJK hebben voor dinsdag gekozen, omdat dan Gedeputeerde Staten vergaderen en de petitie dan kan worden aangenomen door de Statenleden.

Naar schatting zeker 250 tot 350 boeren trekken dinsdagochtend met hun tractor richting provinciehuis in Maastricht om daar te gaan demonstreren.

Zoveel mogelijk leden aanwezig LLTB-voorzitter Léon Faassen en LAJK-voorzitter Willem Voncken schrijven aan hun leden: Het staat uiteraard iedereen vrij zijn eigen vervoer te kiezen, maar om te voorkomen dat we de maatschappelijke steun verliezen als we teveel verkeersoverlast in Maastricht veroorzaken, vragen we boeren en tuinders uit de omgeving van Maastricht met de trekker te komen en anderen met personenvervoer. Het belangrijkste is dat er zoveel mogelijk leden aanwezig zijn.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.