Vier tieners plegen 65 scooterdiefstallen in Middelburg en Vlissingen – NU.nl

Vier tieners plegen 65 scooterdiefstallen in Middelburg en Vlissingen - NU.nl
Vier jongens aangehouden voor diefstallen scooters
Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

0 Samen met De Bode Samen met De Bode De politie heeft in de afgelopen twee maanden vier jongens in de leeftijd van veertien tot zestien jaar aangehouden voor 65 scooterdiefstallen in Middelburg en Vlissingen.

De politie zag sinds augustus een duidelijke toename in het aantal gestolen scooters en bromfietsen in Middelburg en Vlissingen en stelde een onderzoek in. Dat onderzoek leidde tot de vier aanhoudingen. De jongens zijn aangehouden voor diefstal en heling. Sommige werden meerdere keren aangehouden voor verschillende diefstallen.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat de verdachten de scooterdiefstallen pleegden in wisselende samenstellingen. “Sloten werden gebroken om de scooters mee te kunnen nemen. Deze scooters werden een tijd later kapot, beschadigd of uitgebrand teruggevonden.”

Veel brommers stonden volgens de politie op een “makkelijke plaats”, zoals in een toegankelijke tuin. “Wij adviseren om scooters niet op makkelijk toegankelijke plaatsen te laten staan, zeker niet s nachts. Het is beter om de brommers in een schuur te zetten of aan een kettingslot.”

VLISSINGEN – De politie heeft de afgelopen twee maanden vier jongeren meerdere keren aangehouden. De jongeren worden in verband gebracht met een reeks scooterdiefstallen in Middelburg en Vlissingen.

De recherche op Walcheren zag sinds augustus een duidelijke toename in het aantal gestolen scooters en bromfietsen. De politie ontving uit Middelburg 35 aangiftes van diefstal en 30 vanuit Vlissingen. Het rechercheteam heeft daarop zes onderzoeken gedraaid. Vijf van deze onderzoeken zijn ondertussen afgerond. De politie heeft hierbij vier jongens van 14 tot en met 16 jaar oud uit Vlissingen en Middelburg aangehouden.

De jongens zijn aangehouden op verdenking van diefstal en heling. Sommigen van hen zijn meerdere keren aangehouden door de politie. Iedere keer weer ging het om andere scooterdiefstallen of omdat ze in het bezit waren van een gestolen scooter. Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachten in wisselende samenstelling met andere personen diverse diefstallen pleegden. Volgens de recherche zijn de meeste scooters willekeurig gestolen terwijl deze afgesloten geparkeerd stonden op de openbare weg.

Veel brommers stonden op een makkelijke plaats zoals een toegankelijke tuin. “Wij adviseren om scooters niet op makkelijk toegankelijke plaatsen te laten staan, zeker niet 's nachts. Het is beter om de brommers in een schuur te zetten of aan een kettingslot. Doe na diefstal altijd aangifte.’’ Zo laat de politie weten.

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.