Vrachtwagen met wijn kantelt bij Nieuwegein in dichte mist – AD.nl

Vrachtwagen met wijn kantelt bij Nieuwegein in dichte mist - AD.nl
Gekantelde tankwagen met wijn zorgt voor verkeerschaos op A2 bij Nieuwegein
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Vanwege het incident zijn drie van de vier rijstroken afgesloten. Verkeer komt bij Beesd in een 11 kilometer lange file terecht.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9930. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bd.nl te lezen.

Volgens Rijkswaterstaat gaat de weg niet voor 12.00 uur open. Volgens een woordvoerder ligt de tankwagen “heel vervelend op de weg” en is er schade ontstaan aan het asfalt en de vangrail in de middenberm. De tankwagen lijkt niet te lekken, aldus de zegsman.

Rijkswaterstaat heeft vanwege het ongeluk een omleidingsroute over de A15 en de A27 ingesteld, maar mede omdat de spitsstrook op de A27 dicht is vanwege de mist, staat het verkeer ook op die weg vast. Tussen Noordeloos en Houten bedroeg de vertraging rond 7.45 uur ruim veertig minuten.

De woordvoerder van Rijkswaterstaat adviseert automobilisten die vrijdagochtend nog vanuit het zuiden naar Utrecht moeten, om te rijden via Rotterdam of Arnhem.

Vanwege de dichte mist heeft KNMI vrijdagochtend code geel afgegeven voor het midden, oosten en zuiden van het land. In de middag breekt de zon door.