Tankwagen vol wijn kantelt op A2 bij Nieuwegein, meerdere rijstroken dicht – RTL Nieuws

Tankwagen vol wijn kantelt op A2 bij Nieuwegein, meerdere rijstroken dicht - RTL Nieuws
Gekantelde tankwagen met wijn zorgt voor verkeerschaos op A2 bij Nieuwegein
Op de A2 van Den Bosch naar Utrecht is bij Nieuwegein een tankwagen met wijn gekanteld. De vrachtwagen kantelde na een ongeluk met een personenauto. Volgens Rijkswaterstaat blokkeert de tankwagen drie van de vier rijstroken.

De vertraging voor het overige verkeer is enorm. Volgens de ANWB kan de vertraging door het ongeluk oplopen tot ruim twee uur. De berging van de tankauto en eventuele reparaties aan de vangrail en het wegdek gaat waarschijnlijk tot het middaguur duren.

Ook op de alternatieve route via de A27 is inmiddels file ontstaan. De verkeersdienst raadt automobilisten die naar Utrecht willen aan om om te rijden via Gorinchem.

Naast het ongeluk is het ook erg mistig in het midden van het land. Daardoor kunnen spitsstroken niet open of moeten ze worden gesloten, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. 

EU: brexituitstel tot 22 mei onder voorwaarde 21-03-2019 | Algemeen BRUSSEL – [update 23:40 uur] De Europese Unie is bereid de brexit uit te stellen tot 22 mei op … Vertraging door ongeluk op A58 bij Moergestel 21-03-2019 | Weer en Verkeer DEN HAAG – Verkeer op de A58 bij Moergestel moet rekening houden met veel vertraging. Na een on… Vrachtwagenchauffeur overleden nadat hij onwel werd op de A4 en van de weg raakte [update] 21-03-2019 | Ongevallen LEPELSTRAAT – [update 19:55 uur] Donderdagmiddag 21 maart is een vrachtwagenchauffeur onwel gew…

Vanwege het incident zijn drie van de vier rijstroken afgesloten op de A2. Bij het ongeluk waren ook een personenauto en bestelbusje betrokken, meldt Rijkswaterstaat. Verkeer komt bij Beesd in een 13 kilometer lange file terecht.

MAN werkt aan toekomst met innoverende startups 21-03-2019 | Bedrijfsnieuws LEUSDEN – MAN Truck & Bus transformeert zich van bouwer van bedrijfsvoertuigen naar aanbieder va… Nederland ziet tweede windpark op zee zonder subsidie tegemoet 21-03-2019 | Algemeen DEN HAAG  – Er is belangstelling voor de bouw en exploitatie van een tweede windpark op zee zon… Opnieuw stijging van aantal inklimmers in Rotterdamse haven 21-03-2019 | Criminaliteit ROTTERDAM – De politie en marechaussee hebben in 2018 in totaal 1371 'inklimmers', onde…

Volgens Rijkswaterstaat gaat de weg niet voor 14.00 uur open. Volgens een woordvoerder ligt de tankwagen “heel vervelend op de weg” en is er schade ontstaan aan het asfalt en de vangrail in de middenberm. De tankwagen lijkt niet te lekken, aldus de zegsman.

Rijkswaterstaat heeft vanwege het ongeluk een omleidingsroute over de A15 en de A27 ingesteld, maar mede omdat de spitsstrook op de A27 dicht is vanwege de mist, is ook het verkeer op die weg muurvast komen te staan. Ook op lokale wegen in en rond Vianen staat het compleet vast, aldus de ANWB.

De woordvoerder van Rijkswaterstaat adviseert automobilisten die vrijdagochtend nog vanuit het zuiden naar Utrecht moeten, om te rijden via Rotterdam of Arnhem.

Vanwege de dichte mist heeft KNMI vrijdagochtend code geel afgegeven voor het midden, oosten en zuiden van het land. In de middag breekt de zon door.

Ten zuiden van Utrecht zit het verkeer inmiddels goed in de knoop door de gekantelde truck op de #A2 en de omrijders en afgesloten spitsstrook op de #A27. Ook op de lokale wegen in en om Vianen staat het compleet vast.