Tankwagen vol olijfolie kantelt op A2 bij Nieuwegein, meerdere rijstroken dicht – RTL Nieuws

Tankwagen vol olijfolie kantelt op A2 bij Nieuwegein, meerdere rijstroken dicht - RTL Nieuws
Gekantelde tankwagen met olijfolie zorgt voor chaos op A2 bij Nieuwegein
Op de A2 van Den Bosch naar Utrecht is bij Nieuwegein een tankwagen met olijfolie gekanteld. De vrachtwagen kantelde na een ongeluk met een personenauto. Volgens Rijkswaterstaat blokkeert de tankwagen drie van de vier rijstroken.

Aanvankelijk werd gedacht dat de tankwagen vol wijn zat, maar het blijk later toch olijfolie te zijn. De tank is nog heel, dus er ligt geen olie op de weg.

Volgens de ANWB kan de vertraging door het ongeluk oplopen tot ruim twee uur. De berging van de tankauto en eventuele reparaties aan de vangrail en het wegdek gaat waarschijnlijk tot het middaguur duren.

a2rijkswaterstaat (rws)Updated 1 uur geledenVandaag, 07:22 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S21 mrt.Stunt bikinibabe gaat gruwelijk mis21 mrt.Bloedige steekpartij Albert Cuypmarkt gefilmd21 mrt.Klimaatplannen nóg rigoureuzer door winst Baudet19 mrt.Kuzu toont 'walgelijk' briefje in opmerkelijk debatGerelateerde artikelen18 mrt.BinnenlandNS-medewerkers verliezen veel sympathie zo!17 mrt.BinnenlandPensioenprotest maandag in hele land te merken16 mrt.BinnenlandVerwarde man provoceert: Chef, ga daar staan!15 mrt.BinnenlandMaandag heel drukke spits door pensioenprotest11 mrt.BinnenlandLange files door slecht weer08 mrt.Wat U ZegtBeetje medelijden met de Tesla-rijdersDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Ook op de alternatieve route via de A27 is inmiddels file ontstaan. De verkeersdienst raadt automobilisten die naar Utrecht willen aan om om te rijden via Gorinchem.

Naast het ongeluk is het ook erg mistig in het midden van het land. Daardoor kunnen spitsstroken niet open of moeten ze worden gesloten, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. 

Volgens Rijkswaterstaat blokkeerde de tankwagen drie van de vier rijstroken. De tank was nog intact, er liep geen olie uit, maar door het ongeluk was het verkeer in noordelijke richting op de A2 wel vastgelopen.

De vertraging tussen Den Bosch en Utrecht bedroeg op het hoogtepunt van de drukte ruim twee uur, aldus de ANWB. Rond 11.30 uur was het verkeer daar nog steeds bijna anderhalf uur langer onderweg. Op de omleidingsroute A27 stond het verkeer ruim anderhalf uur vast, om 11.30 uur waren daar nog circa twintig minuten van over.

Tussen Beesd en Nieuwegein-Zuid stond rond 8.40 uur 11 kilometer file. Ook op de alternatieve route via de A27 is file ontstaan.

Vanwege het incident zijn al heel de ochtend drie van de vier rijstroken afgesloten op de A2. Een hijskraan van Rijkswaterstaat heeft de tankwagen inmiddels weer op zijn wielen gezet. Bij het ongeluk waren ook een personenauto en bestelbusje betrokken, meldt Rijkswaterstaat.

De ANWB verwacht dat de berging van de tankauto en eventuele reparaties aan vangrail en wegdek tot 14.00 uur kunnen duren.

Volgens Rijkswaterstaat gaat de weg niet voor 14.00 uur open. Volgens een woordvoerder ligt de tankwagen “heel vervelend op de weg” en is er schade ontstaan aan het asfalt en de vangrail in de middenberm. De tankwagen lijkt niet te lekken, aldus de zegsman.

In het hele land heeft het verkeer last van mist. Daardoor kunnen spitsstroken niet open of moeten ze worden gesloten.

Rijkswaterstaat heeft vanwege het ongeluk een omleidingsroute over de A15 en de A27 ingesteld, maar mede omdat de spitsstrook op de A27 dicht is vanwege de mist, is ook het verkeer op die weg muurvast komen te staan. Ook op lokale wegen in en rond Vianen staat het compleet vast, aldus de ANWB.

De woordvoerder van Rijkswaterstaat adviseert automobilisten die vrijdagochtend nog vanuit het zuiden naar Utrecht moeten, om te rijden via Rotterdam of Arnhem.

Vanwege de dichte mist heeft KNMI vrijdagochtend code geel afgegeven voor het midden, oosten en zuiden van het land. In de middag breekt de zon door.

Een woordvoerder van Schiphol laat NU.nl weten dat zeventien Europese vluchten zijn geannuleerd wegens de mist. Ook moeten reizigers rekening houden met vertraging.

Ten zuiden van Utrecht zit het verkeer inmiddels goed in de knoop door de gekantelde truck op de #A2 en de omrijders en afgesloten spitsstrook op de #A27. Ook op de lokale wegen in en om Vianen staat het compleet vast.