Gekantelde tankwagen met olijfolie veroorzaakt file op A2 bij Nieuwegein – Hartvannederland.nl

Gekantelde tankwagen met olijfolie veroorzaakt file op A2 bij Nieuwegein - Hartvannederland.nl
Gekantelde tankwagen met olijfolie zorgt voor chaos op A2 bij Nieuwegein
De vertraging tussen Den Bosch en Utrecht bedroeg op het hoogtepunt van de drukte ruim twee uur, aldus de ANWB. Op de omleidingsroute A27 stond het verkeer ruim anderhalf uur vast.

Vanwege het incident waren heel de ochtend drie van de vier rijstroken afgesloten op de A2. Een hijskraan van Rijkswaterstaat heeft de tankwagen weer op zijn wielen gezet. Rond 13.30 uur werd de weg weer vrijgegeven. Bij het ongeluk waren ook een personenauto en bestelbusje betrokken, meldt Rijkswaterstaat.

Op de A2 van Den Bosch naar Utrecht is bij Nieuwegein een tankwagen met olijfolie gekanteld. De vrachtwagen kantelde na een ongeluk met een personenauto. Volgens Rijkswaterstaat blokkeert de tankwagen drie van de vier rijstroken.

Vrachtwagen met olijfolie kantelt op A2, vertragingen tot 14.00 uur

Volgens een woordvoerder lag de tankwagen “heel vervelend op de weg” en is er schade ontstaan aan het asfalt en de vangrail in de middenberm. De tankwagen lekte niet, aldus de zegsman.

Rijkswaterstaat had vanwege het ongeluk een omleidingsroute over de A15 en de A27 ingesteld, maar mede omdat de spitsstrook op de A27 dicht was vanwege de mist, kwam ook het verkeer op die weg muurvast te staan. Ook op lokale wegen in en rond Vianen stond het compleet vast, aldus de ANWB.

Naast het ongeluk is het ook erg mistig in het midden van het land. Daardoor kunnen spitsstroken niet open of moeten ze worden gesloten, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. 

De woordvoerder van Rijkswaterstaat adviseerde automobilisten die vrijdagochtend nog vanuit het zuiden naar Utrecht moesten, om te rijden via Rotterdam of Arnhem.

Ook op de alternatieve route via de A27 is inmiddels file ontstaan. De verkeersdienst raadt automobilisten die naar Utrecht willen aan om om te rijden via Gorinchem.

Vanwege de dichte mist had KNMI vrijdagochtend code geel afgegeven voor het midden, oosten en zuiden van het land.

Een woordvoerder van Schiphol liett NU.nl weten dat zeventien Europese vluchten zijn geannuleerd wegens de mist. Ook moesten reizigers rekening houden met vertraging.

Ten zuiden van Utrecht zit het verkeer inmiddels goed in de knoop door de gekantelde truck op de #A2 en de omrijders en afgesloten spitsstrook op de #A27. Ook op de lokale wegen in en om Vianen staat het compleet vast.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.